Uitzending
Brandpunt - 28-9-2014

28-9-2014

Brandpunt

885 x bekeken | 0 reacties
6
De een was misdienaar en wilde banketbakker worden. De ander droomde van een leven als profvoetballer. Twee doodnormale Vlaamse jongens, die afreisden naar SyriŽ, om te vechten voor Allah. Brian, Michael en 44 andere Belgische jihadisten staan vanaf maandag terecht in Antwerpen, in een terreurproces van ongekende omvang. Deze week trok het westen ten oorlog tegen de jihadisten in SyriŽ. Hoe bang moeten we zijn voor de SyriŽstrijders? Henk van der Aa heeft een exclusief gesprek met een teruggekeerde jihadist.

Een oorlog tegen de onzichtbare vijand. Zo zien ze het gevecht tegen ebola in Liberia. En die onzichtbaarheid veroorzaakt blinde paniek, een existentiŽle angst en machteloze woede bij de bevolking. Ook voor westerse hulpverleners is die onzichtbaarheid een zware belasting. Niet alleen in Liberia waar het gevaar voortdurend op de loer ligt, maar ook voor het thuisfront waar achterblijvers zich zorgen maken over mogelijke besmetting. Wat overal wel zichtbaar is zijn de ingrijpende gevolgen. Dag in, dag uit worden tientallen lichamen geborgen. Alleen al in Monrovia rijden 6 teams rond om lijken op te halen en te verbranden. Aart Zeeman over de vraag waarom het dodelijke virus in Liberia nog steeds kan oprukken en westerse hulp nog steeds tekort schiet.

De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Eva Jinek en Liesbeth Staats. Deze uitzending van het programma Brandpunt werd uitgezonden op zondag 28 september door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie