Uitzending
Brandpunt - 14-9-2014

14-9-2014

Brandpunt

1632 x bekeken | 0 reacties
6
21 september vorig jaar worden in een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi 67 mensen doodgeschoten door Islamitische terroristen. Terwijl de jihadstrijders het winkelcentrum belegeren wordt een 29 jarige Britse, vrouw van een zelfmoordterrorist, beschuldigd van het beramen van de aanslag. Interpol zet haar direct op de lijst van ’s werelds meest gezochte personen. Maar wie is deze Samantha Lewthwaite? Een zoektocht van de collega’s van de BBC naar de beweegredenen van dit Britse ‘Jihadmeisje’.

19 jaar oud is ze pas. Angela uit Soesterberg. Hier in Nederland geboren en getogen. En ineens is ze vertrokken naar Syrië, om mee te helpen aan de opbouw van het kalifaat. Angela is niet de enige radicale bekeerling. Een groeiend aantal Nederlandse jonge vrouwen sluit zich aan bij de terroristische beweging IS. Wat bezielt ze? En hoe gevaarlijk zijn ze? Liesbeth Staats praat met terrorisme-expert Beatrice de Graaf over aantrekkingskracht van islamitische terreur.

Gaat je man vreemd? Verdenk je je werknemer van diefstal? Wil je na je scheiding geen alimentatie betalen? Huur dan een privédetective in. De markt van de privé-speurder groeit razendsnel. En de technische hulpmiddelen die de privédetectives gebruiken worden steeds geavanceerder. Met vergaande gevolgen. Nietsvermoedende burgers worden overal bespied en gevolgd. Soms maandenlang, dag in, dag uit. Aart Zeeman over het totale gebrek aan controle op particuliere speurders.

In deze uitzending van Brandpunt was Beatrice de Graaf te gast. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Eva Jinek en Liesbeth Staats. Deze uitzending van het programma Brandpunt werd uitgezonden op zondag 14 september door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie