Uitzending
Brandpunt - 2-11-2014

2-11-2014

Brandpunt

1193 x bekeken | 0 reacties
6
Ze hielden nauwelijks dossiers bij, waren vooral bezig met geld verdienen en gaven patiŽnten hoge doses morfine waardoor ze overleden. Drie cardiologen uit het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis waren zo slordig en onzorgvuldig dat ze hun patiŽnten in gevaar brachten. Daarvoor werden ze deze week berispt door het medisch tuchtcollege. Opvallend is dat andere schutterende artsen uit hetzelfde ziekenhuis gewoon mogen blijven zitten. Liesbeth Staats over de erfenis van het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis.

Geteisterd door oorlogen en conflicten zijn honderdduizenden mensen uit SyriŽ, LibiŽ, Sudan en Eritrea op de vlucht. Velen proberen Europa te bereiken in gammele bootjes. Dit jaar zijn al meer dan 3.000 mensen gestorven tijdens de overtocht. Hiermee is de Middellandse Zee de gevaarlijkste grensovergang ter wereld. Om meer tragedies te voorkomen zoekt de Italiaanse marine actief naar migranten in bootjes en brengt ze in veiligheid. Maar onder grote politieke druk willen ze daar nu mee stoppen. Te duur. Henk van der Aa over een probleem waar de rest van Europa van weg kijkt.

Roerdalen is een van de eerste gemeenten in Nederland die Ďgelukí als prioriteit op de politieke agenda zet. Inwoners nomineren plekken die hen gelukkig maken. Waar je je lekker voelt en waar je opdrachten krijgt om dat unieke gevoel met anderen te delen. Het idee is geÔnspireerd op de inzichten van de Belg Leo Bormans, auteur van gezaghebbende bestsellers. Hij interviewde wereldwijd honderd wetenschappers over wat mensen gelukkig maakt. De conclusie: geluk is voor een groot gedeelte maakbaar. Fons de Poel in gesprek Leo Bormans.

De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Eva Jinek en Liesbeth Staats. Deze uitzending van het programma Brandpunt werd uitgezonden op zondag 2 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie