Uitzending
AVRO's Kunstuur - 17-4-2010

17-4-2010

AVRO's Kunstuur

1474 x bekeken | 0 reacties
6
Hollands Design. Als je een huis van Piet Boon binnenstapt, waan je je direct in betere sferen. Begonnen als aannemer en timmerman in zijn schuur in Oostzaan is Piet Boon in 25 jaar uitgegroeid tot internationaal stijl-icoon. Stoere stoffen, nuchtere en heldere vormgeving door gebruik van strakke lijnen en alles perfect op elkaar afgestemd waardoor zijn ontwerpen totaalconcepten zijn. Oerhollands en tegelijk ook bijzonder internationaal.

Zie Zorg. De Hedy d'Ancona-prijs. Hedy d'Ancona aan het woord en de vijf genomineerden: Woonzorgvoorziening Oosterdeel, Broek op Langedijk (genomineerde), en Woonvoorzienning/dagactiviteitencentrum SGLVG, Dichterbij te Oostrum. En het Kunstproject: Tamar Frank, Ave Maria, Zorgcentrum Ave Amria, Geulle.

Museumgasten

Ruhr 2010. Het Ruhrgebied is één van de culturele hoofdsteden van 2010. Museumgasten wil dat wel eens zien. In de plaats Unna staat het enige Lichtmuseum van de wereld. Margriet Brandsma en Mirko Krabbé laten zich verrassen door het spel tussen licht en het gebouw van de voormalige bierbrouwerij. De lichtinstallaties zijn ontworpen met het oog op de specifieke kwaliteiten van de ruimte.

Zomaar Kunst. Mensen en de taal van hun lichaam zijn de belangrijkste inspiratiebron voor de beelden van Dineke Beereboom. Vandaag staat haar beeld Drive centraal. O.a. haar ervaringen in Afrika vertaalt zij in beelden uit brons en graniet.

4Art. In Antwerpen bekijkt Hans den Hartog Jager de solotentoonstelling van Mark Manders. In de galerie Zeno-X, die pal tegenover het museum voor Schone Kunsten in Antwerpen ligt, staat een aantal van zijn beelden. Daarna reist Hans verder naar de Vlaamse Ardennen waar Manders Hans rondleidt in zijn atelier. De kunstenaar heeft bijna twee hectare aan atelier-ruimte in een oude fabriek waar hij aan dertig beelden tegelijkertijd werkt.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 17 april door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie