Uitzending
AVRO's Kunstuur - 10-4-2010

10-4-2010

AVRO's Kunstuur

1024 x bekeken | 0 reacties
6
Hollands Design. Pieke Bergmans is een jonge, talentvolle ontwerpster die het vermogen heeft om met alle soorten materiaal te werken. Of het nu glas, keramiek, kunststof of textiel is, ze duikt diep in de materie en zoekt naar de rekbaarheid van het materiaal. Hiermee creëert ze sprookjesachtige vormen en objecten die je fantasie te boven gaan.

Zie Zorg. De Hedy d'Ancona-prijs is een nieuwe prijs in de Nederlandse architectuur- en bouwwereldDe Rietvinck in Amsterdam, De Hogewyk in Weesp en kunst: Postkantoor (Lester/Tee) in Culemborg.

Museumgasten. Het Ruhrgebied is culturele hoofdstad van 2010. In Duisburg is het Museum Küppersmühle für Moderne Kunst gehuisvest in een oude graanopslag. Marjolijn Uitzinger en Bill van Dijk bekijken de moderne kunst en staan versteld van het imposante gebouw en inhoud. Het is tussen 1908 en 1916 gebouwd en deed tot in de jaren tachtig dienst als malerij en werd het voor graanoverslag gebruikt. Sinds 1999 is het een museum voor moderne kunst.

ArtXS. In het Centraal Museum in Utrecht kijkt Hannah naar een werk van Roelant Saverij, De appelschimmel (1625-1630). Het is een paard, een schimmel. Maar als je iets langer naar dat paard kijkt, zie je dat het bijna een mens lijkt.

4Art. Ann Demeester

directeur van het Amsterdamse kunstcentrum De Appel- bezoekt de tentoonstelling van de Kosovaarse Jakup Ferri in 'De Hallen' in Haarlem. Zijn absurdistische tekeningen gaan over alledaagse zaken, maar ook over verschrikkingen van de oorlog in de Balkan of herinneringen uit zijn jeugd. Naast een muurschildering, die Ferri speciaal voor deze tentoonstelling maakte, zijn tekeningen op papier, op glas en in mozaïek te zien.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 10 april door de AVRO. Te gast waren Bill van Dijk, Hedy d'Ancona en Marjolijn Uitzinger.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie