Uitzending
AVRO's Kunstuur - 6-3-2010

6-3-2010

AVRO's Kunstuur

2704 x bekeken | 0 reacties
6
Architecturen: 5/6. 'Vergeten' projecten en gebouwen. Gebouwen die leeg staan en nog geen duidelijke herbestemming hebben gevonden. Gebouwen die een prachtige geschiedenis hebben, maar nog een onzekere toekomst. Of wellicht wel een toekomst, maar op een langere termijn. Wat doen weer, wind en tijd met leegstaande gebouwen? En wat voor sporen hebben gebruikers achtergelaten? Architecturen gaat op bezoek bij verschillende projecten en gebouwen en spreekt met architecten, projectontwikkelaars, gebruikers en kunstenaars. Met medewerking van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol en columnist Ronald Hooft.

Art 2 See. Fotomaand: Ari Marcopoulos, Foam, Amsterdam t/m 16 juni.

Museumgasten. Wat bezielt kunstenares Marte Röling om haar overleden geliefde - psycholoog Henk Jurriaans- meer dan 50 keer te portretteren? Het gezicht van Henk is zalen vol op enorme kleurrijke doeken te zien in Museum De Fundatie in Zwolle. Psychiater Bram Bakker en Edith Ringnalda - de weduwe van Simon Vinkenoog- zoeken dat uit in Museumgasten. Röling doet in deze uitzending een opzienbarende ontboezeming.

Rough Cut 5/6. Een vrij jonge kunstvorm: videokunst. In deze aflevering Nicholas Provost en Erwin Olaf.

Art 2 See. Fotomaand: Alexander Rodschenko

Revolution in Photography, Foam, Amsterdam t/m 17 maart.

4 Art. In deze aflevering bezoekt Valentijn Byvanck drie werken van de kunstenares Giny Vos in Amsterdam. Giny Vos maakt kunstwerken die bijna altijd in de openbare ruimte te zien zijn. Ze spelen een spel met de omgeving en ze gebruikt daarbij vaak licht als belangrijkste bouwsteen voor haar werken. Valentijn Bezoekt het Kristalpaleis bij de Rai, een installatie van duizenden LED lampjes die iedere paar seconden een andere vorm aannemen. White Noise op de ZuidAs, een zendmast met vonkelende sterren en een lichtkrant Lokroep op het industriegebied West waarin ze woorden laat verschijnen die ze heeft verzameld op het industrieterrein.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 6 maart door de AVRO. Te gast waren Ronald Hooft, Bram Bakker, Liesbeth van der Pol en Edith Ringnalda.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie