Uitzending
Alles draait om geld - 7-8-2010

7-8-2010

Alles draait om geld

1235 x bekeken | 0 reacties
6
De Nederlandse Bank: Bepaal zelf wat je betaalt
Achteraf betalen voor producten of diensten en zelf bepalen wat je betaalt komt steeds vaker voor. In sommige branches begint het zelfs een trend te worden. Op de Nederlandse bank vertellen drie ondernemers hoe het in hun branche te werk gaat en of het genoeg brood op de plank brengt.

Geld en emotie
Stel, je hebt kaartjes gekocht voor een dure voorstelling, en je verliest de kaartjes onderweg naar het theater. De meeste mensen kopen dan geen nieuwe kaartjes. Maar, stel dat je op weg bent naar het theater en je verliest onderweg het geld voor de kaartjes... Wat doe je dan? De meeste mensen kopen alsnog kaartjes, terwijl je in beide gevallen hetzelfde bedrag bent kwijtgeraakt! Hoe kan dit? Henriette Prast legt het uit!

Weggegooid geld: tunnels in Limburg
In Limburg worden er twee beveiligde tunnels onder de rijksweg A73 gebouwd. Is het fileprobleem bij Roermond nu eindelijk opgelost? En hoeveel heeft dit grapje gekost? Deze keer in Weggegooid Geld!

Crowdfunding
Mocht je niet het geld hebben om jouw pas geschreven boek uit te geven, dan kun je aan particulieren via het internet vragen om mee te investeren. Op de bank drie ondernemers die iets met ‘crowdfunding’ doen.

Deze uitzending van het programma Alles draait om geld is uitgezonden op zaterdag 7 augustus door de VARA. De presentatie was in handen van Astrid Joosten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie