Uitzending
Alles draait om geld - 21-8-2010

21-8-2010

Alles draait om geld

1948 x bekeken | 0 reacties
7
The Red Paperclip Boy
De Canadees Kyle MacDonald is begonnen met het ruilen van een doodgewone rode paperclip. Na een aantal keer ruilen is hij nu in het bezit van een huis! Kyle en zijn vrouw Dominique vertellen op de bank hoe zij dit hebben bewerkstelligd!

Geld en emotie
Deze keer krijgen we van onze vaste gast, emotie-econoom Henriette Prast, een economieles. In een klein dorpje lost iedereen zijn schuld af, maar niemand heeft geld uitgegeven. Hoe kan dit?

Weggegooid Geld in Maastricht
In het Limburgse Maastricht is de internationaal beroemde architect Santiago Calatrava aangetrokken om een campus te ontwerpen. De bouw van de studentenflat liep niet zo voorspoedig als gedacht. Sterker, hij staat er nog niet. Deze keer in Weggegooid Geld: de campus in Maastricht.

De overheid en Weggegooid Geld
Elke week nemen we in Alles Draait Om Geld een nieuwe gemeente onder de loep waar flink geld wordt weg gegooid. De overheid begint het nu zelf ook te zien, en heeft aan de TU Delft gevraagd om de overschrijding van budgetten in Nederland in kaart te brengen. Professor van Wee doet een aantal aanbevelingen met een meeluisterend geweten: Maarten van Rossem en Annemarie van Gaal!

Deze uitzending van het programma Alles draait om geld is uitgezonden op zaterdag 21 augustus door de VARA. Te gast waren Henriëtte Prast, Maarten van Rossem en Annemarie van Gaal. De presentatie was in handen van Astrid Joosten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie