Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 10

Aflevering 10

Afslag UMC Utrecht

11-11-2008

| 1148 x bekeken | 0 reacties
6
In deze laatste aflevering passeren de meest mooie en memorabele momenten van het afgelopen seizoen nog een keer de revue.

We zien de kleine Pgah terug die vanwege een zeldzame afweerstoornis voor haar leven moet vechten. Een stamceltransplantatie is mogelijk haar laatste redmiddel. En Manuel leert de vijfentwintigjarige Angela kennen. Ze kreeg opeens een hevige leverbloeding en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Gelukkig knapte Angela weer op, maar een deel van haar lever is onherstelbaar beschadigd en moet worden verwijderd.

Nog voor haar geboorte wordt tijdens een echo-onderzoek duidelijk dat Eline de tetralogie van Fallot heeft. Deze aangeboren hartafwijking houdt bij haar onder meer in dat er een gat tussen de hartkamers zit en dat de longslagader veel te klein is. Gelukkig is deze aangeboren hartafwijking goed te opereren, ondanks dat het om een grote en gecompliceerde ingreep gaat. Drie weken na haar geboorte ondergaat Eline de belangrijke operatie. Manuel begeleidt haar ouders op deze spannende dag.

We zien ook hoe Manuel zich in een aantal specialisaties binnen het ziekenhuis mag bekwamen en hoe hem dat afgaat. Hij gaat aan de slag met een zeer geavanceerde medische laser, doet mee aan een praktijkles voor chirurgen - en zet zijn allereerste echte hechting.

Dit en nog veel meer is nog een laatste keer te zien in de afsluitende aflevering van deze reeks.

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 10 is uitgezonden op dinsdag 11 november door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie