Uitzending
Adieu God - Mike Boddé

Mike Boddé

Adieu God

22-9-2013

| 1162 x bekeken | 0 reacties
6
Cabaretier Mike Boddé (o.a. bekend van de Mike & Thomas show) kwam als kind regelmatig in de kerk van de Remonstrantse Broederschap, een vrijzinnig kerkgenootschap waar zijn moeder in de kerkenraad zat.

“Ik had een hekel aan die sombere, gedragen muziek. Die paste voor mijn gevoel niet bij waar het over zou moeten gaan in een viering.” Als student verdiept hij zich in allerlei oosterse religies en gaat een tijdje als zenboeddhist door het leven.

Op zijn 22e raakt hij in een diepe depressie, die hij beschreef in het boek Pil. In wanhoop zoekt hij zijn heil bij allerlei alternatieve genezers, die hem geen van allen kunnen helpen. De oplossing komt na zeven jaar in de vorm van een pil. In de loop der jaren is hij steeds kritischer geworden op religie. “Ik heb een hekel aan mensen die voor anderen bepalen wat ze moeten geloven.”

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Mike Boddé is uitgezonden op zondag 22 september door de EO. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie