Uitzending
Adieu God - Wouke van Scherrenburg

Wouke van Scherrenburg

Adieu God

29-9-2013

| 4832 x bekeken | 4 reacties
5
‘Hoe minder kind ik werd, hoe minder er van het geloof overbleef’

Wouke van Scherrenburg, journalist en voormalig politiek verslaggever, groeide op in het christelijke Ede. ‘Een stikkende omgeving vol geboden en verboden. Als ik eraan terugdenk, krijg ik het nog steeds Spaans benauwd. Mijn ouders waren veel bezig met wat ‘men’ ergens van vond of over zei.’

Ze bewaart goede herinneringen aan de verhalen van W.G. van de Hulst. ‘Verhalen over wat wel en niet deugt. Over mensen die zich voor een ander opofferen. Het goede wordt altijd beloond.’ Ze leest Tijs een fragment voor.

Wouke nam langzaam afstand van de kerk en het geloof. ‘Hoe minder kind ik werd, hoe minder er van het geloof overbleef.’Inmiddels gelooft ze niet meer in God. ‘Als ik in Frankrijk ben en onder de schitterende sterrenhemel sta, dan geniet ik daar van. Zonder me af te vragen hoe het is ontstaan.’

Tijs is benieuwd wat Wouke aan Jezus zou vragen als ze Hem mocht interviewen. En tenslotte wil Wouke van Tijs weten hoe hij kan blijven geloven, terwijl hij als journalist weet hoe de wereld in elkaar zit.

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Wouke van Scherrenburg is uitgezonden op zondag 29 september door de EO. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie