Uitzending
Zomer Met Art - Aflevering 5

Aflevering 5

Zomer Met Art

21-6-2019

| 476 x bekeken | 0 reacties
6
Met in deze uitzending: -We staan stil bij Wereld ALS Dag en bezoeken oud-voetballer Fernando Ricksen, die ondanks zijn slopende ziekte nog vol strijdlust zit. Ook zijn vrouw, Veronika, en zijn biograaf, Vincent de Vries, vertellen openhartig over de impact van de ziekte. -Jeroen Spitzenberger over het vandaag verschenen Prince-album. -Gerard Ekdom speelt een legendarisch radiospel.

In deze uitzending van Zomer Met Art onder andere:

Het verkleinwoordjesquizje met Richard Groenendijk
Gerard Ekdom speelt met Richard Groenendijk het legendarische radiospel verkleinwoordjesquizje. Lukt het Richard de 60 seconde vol te maken met verkleinwoorden?

Bram Krikke bezoekt Streekmuseum VredeGoed
Bram Krikke zet de pareltjes in de regio in de spotlights. Zo ook Streekmuseum VredeGoed te Tienhoven, waar hij hartelijk wordt ontvangen door Bert.

Fernando Ricksen: 'Het zijn tranen van vreugde'
Fernando Ricksen reageert vanuit een hospice in Schotland op videoboodschappen van zijn vrienden en oud-collega's. De oud-voetballer is zichbaar geŽmotioneerd. 'Het zijn tranen van vreugde.'

Fernando Ricksen: 'Ik geniet van de kleine dingen'
Zomer Met Art brengt een bezoek aan Fernando Ricksen in een hospice in Schotland. In 2013 kreeg de oud-voetballer de diagnose ALS. 'Geen zorgen, ik ben blij en vol energie,' zegt Ricksen. 'Ik geniet vooral van de kleine dingen.'

Teun creŽert geluksmomentjes voor dementeren
Verpleegkundige Teun Toebes creŽert, zoals hij het zelf zegt, geluksmomentjes voor mensen met dementie. Zo nam hij oud-conducteur Renť terug naar zijn oude werk. 'Ik zag die twinkeling in zijn ogen.'

'Nieuwe album Prince knalt je speakers uit'
Jeroen Spitzenberger en Angelique Houtveen zijn vol lof over het 'nieuwe album' van Prince. Het nummer staat vol klassiekers die het icoon schreef voor andere artiestnn.

In deze uitzending van Zomer Met Art waren Fernando Ricksen, Gerard Ekdom, Jeroen Spitzenberger, Alain Clark en Richard Groenendijk te gast. Gwen van Poorten deed in deze uitzending verslag voor Zomer Met Art. De presentatie was in handen van Art Rooijakkers. Deze uitzending van het programma Zomer Met Art met de titel Aflevering 5 werd uitgezonden op vrijdag 21 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie