Uitzending
Yacht Vision - Langweer

Langweer

Yacht Vision

3-5-2008

| 1025 x bekeken | 0 reacties
6
Langweer heeft een kleine duizend inwoners en ligt in de provincie Friesland. Het dorp ligt vlakbij de plaatsen Joure en Sneek.

Langweer bestond al in 1256 en was eeuwenlang alleen maar via het water te bereiken. Hierdoor zijn de inwoners van Langweer altijd goede schippers en schaatsers geweest. Pas halverwege de achttiende eeuw kwam de eerste verbinding met het vaste land.

Elke zomer wordt Langweer druk bezocht. Gelegen aan het meer de Langweerder Wielen is het dorp een ideale locatie voor watersportliefhebbers.

De Langweerder Wielen
Dit meer ligt in verbinding met het Koevordermeer en het bekende Sneekermeer. Vanuit Langweer worden er vaak zeiltochten op het meer gemaakt. Daarnaast kun je op het meer kanoŽn, surfen, zwemmen of met een sloep te varen. Langs de Langweerder Wielen liggen een groot aantal jachthavens.

Deze uitzending van het programma Yacht Vision met de titel Langweer is uitgezonden op zaterdag 3 mei door RTL4. De presentatie was in handen van Marilou le Grand en Epco Ongering.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee