Uitzending
We zijn er bijna - Monopoli

Monopoli

We zijn er bijna

13-8-2018

| 4144 x bekeken | 0 reacties
5
De volgende dag staat er een boottocht op het programma. Langs de kust vaart de groep in een grote sloep naar het zuiden. De hoge rotskust heeft veel kleine strandjes en zeegrotten die alleen per boot te bereiken zijn. Door het eeuwenlang gebeuk van het water tegen de rotswanden zijn de grotten ontstaan.

In de avond is er een grote feestmaaltijd op de camping ter gelegenheid van de deelnemers die tijdens de reis jarig zijn.

De groep trekt verder naar Monopoli. Iedereen doet het bij vertrek rustig aan want de camping in Monopoli hanteert een strikt siësta-beleid: tussen 13.00 en 16.00 uur gaat de slagboom dicht en kan niemand de camping op. Tijd dus om een kleine omweg te maken langs Castel del Monte, een achthoekig kasteel uit de 13e eeuw dat van grote afstand meer lijkt op een partij graansilo’s dan een middeleeuws fort. Het is dé plek waar Italiaanse bruidsparen hun foto’s maken.

De volgende dag heeft de groep vrij. De meeste deelnemers bezoeken Monopoli, een levendige stad aan de kust. In de indrukwekkende kathedraal van de stad is een trouwerij aan de gang.

De presentatie was in handen van Martine van Os. Deze uitzending van het programma We zijn er bijna met de titel Monopoli werd uitgezonden op maandag 13 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie