Uitzending
We zijn er bijna - Gargano

Gargano

We zijn er bijna

6-8-2018

| 5540 x bekeken | 0 reacties
6
In deze oude vissersplaats bezoekt de groep aan het eind van de dag een Trabucco-demonstratie, een typische manier van visserij langs deze Gargano kust.

De volgende dag staat er een boottocht op het programma. Langs de kust vaart de groep in een grote sloep naar het zuiden. De hoge rotskust heeft veel kleine strandjes en zeegrotten die alleen per boot te bereiken zijn. Door het eeuwenlang gebeuk van het water tegen de rotswanden zijn de grotten ontstaan.

In de avond is er een grote feestmaaltijd op de camping ter gelegenheid van de deelnemers die tijdens de reis jarig zijn.

De groep trekt verder naar Monopoli. Iedereen doet het bij vertrek rustig aan want de camping in Monopoli hanteert een strikt siësta-beleid: tussen 13.00 en 16.00 uur gaat de slagboom dicht en kan niemand de camping op. Tijd dus om een kleine omweg te maken langs Castel del Monte, een achthoekig kasteel uit de 13e eeuw.

De volgende dag heeft de groep vrij. De meeste deelnemers bezoeken Monopoli, een levendige stad aan de kust. Na een vrije dag staat er een excursie gepland. De groep bezoekt Alberobello waar in het oude centrum meer dan duizend trulli’s staan: witte huisjes met een kegelvormig dak.

De presentatie was in handen van Martine van Os. Deze uitzending van het programma We zijn er bijna met de titel Gargano werd uitgezonden op maandag 6 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • We zijn er bijna - Martine van Os weer op reis voor MAX-hit We zijn er Bijna!

  Martine van Os weer op reis voor MAX-hit We zijn er Bijna!

  9-8-2021

  Na een jaar afwezigheid is kijkcijferhit We zijn er Bijna! weer terug op tv. Door de uitbraak van het coronavirus bleef presentatrice Martine van Os vorig jaar thuis, maar dit jaar gaat zij weer met een groep…
  Lees verder
 • We zijn er bijna - 50-plussers reizen door de Balkan in tv-hit We zijn er Bijna!

  50-plussers reizen door de Balkan in tv-hit We zijn er Bijna!

  21-7-2019

  De televisiehit We zijn er Bijna! keert vanavond weer terug op televisiezender NPO 1. Presentatrice Martine van Os trekt deze zomer met 35 kampeerders door de Balkan en volgt de reislustige 50-plussers tijdens hun…
  Lees verder
 • We zijn er bijna - MAX volgt kampeerders in We zijn er Bijna! naar Italië

  MAX volgt kampeerders in We zijn er Bijna! naar ItaliŽ

  23-7-2018

  Martine van Os reist dit jaar in het Omroep MAX-programma We zijn er Bijna! met een groep van 44 kampeerders naar de hak van de laars in Italië. De kampeergroep, die bestaat uit twintig echtparen en vier alleenstaanden,…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten