Uitzending
We zijn er bijna - Een bezoek aan Napels

Een bezoek aan Napels

We zijn er bijna

27-8-2018

| 3571 x bekeken | 1 reacties
7
Net als Pompei is deze Romeinse stad in 79 na Christus door de uitbarsting van de Vesuvius verwoest. Vierduizend mensen woonden in deze havenstad en de meesten overleefden de vulkaanuitbarsting niet. Anders dan in Pompei is Ecolano niet verwoest door hete as en puimsteen, maar door een langzaam aanzwellende lavastroom. Hierdoor zijn de huizen beter bewaard gebleven dan in Pompei.

Een van de deelnemers van de kampeerreis - Ernst - is als archeologisch tekenaar betrokken geweest bij de opgravingen van Ercolano. Hij was er jaren geleden bij toen in deze oude havenstad de lijken werden gevonden van de inwoners die richting zee waren gevlucht, maar de hete lavastroom niet konden ontwijken.

Ook de jeu de boules-finale vindt plaats. En alle reizigers zetten zich in om op de bonte avond begeleiders Lut en Willy in het zonnetje te zetten.

De presentatie was in handen van Martine van Os. Deze uitzending van het programma We zijn er bijna met de titel Een bezoek aan Napels werd uitgezonden op maandag 27 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie