Uitzending
We zijn er bijna - Buljarica - Foca

Buljarica - Foca

We zijn er bijna

19-8-2019

| 1809 x bekeken | 0 reacties
8
De groep staat op een camping in Buljarica, aan de Adriatische kust in Montenegro. Het is 40 graden maar gelukkig geeft de zee verkoeling.

Via de baai van Kotor rijden de deelnemers weer een grens over naar de volgende kustplaats: Dubrovnik. Sinds deze Kroatische stad een prominente rol heeft in de serie Game of Thrones, zijn de toeristenaantallen enorm gestegen. Het is er druk en warm en daarom bezoekt de groep de stad pas aan het einde van de dag om 's avonds, als het afgekoeld is en de drommen toeristen zijn vertrokken, nog iets mee te krijgen van de oorspronkelijkheid van de stad.

De volgende bestemming ligt in BosniŽ-Herzegovina. De groep verruilt de grote stadscamping aan zee voor een kleine familiecamping in de bergen bij Foca. De zonen van de eigenaar van de camping studeren voor arts, maar in de zomermaanden werken ze als ober, gids, kok en schoonmaker op de camping van hun ouders.

Philip, ťťn van de zonen, leidt de groep met kleine busjes door het oerbos Perucica in het Nationaal Park Sutjeska. Op de hooggelegen weiden vol bloemen is het heerlijk toeven. Verder houden de reizigers een gezellige pannenkoekbakavond.

De presentatie was in handen van Martine van Os. Deze uitzending van het programma We zijn er bijna met de titel Buljarica - Foca werd uitgezonden op maandag 19 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie