Uitzending
Vrije geluiden - 14-3-2010

14-3-2010

Vrije geluiden

843 x bekeken | 0 reacties
5
Het Kievse Credo Kamerkoor is een relatief jong gezelschap (2002) met een inmiddels bijzondere staat van dienst. Credo richt zich op werken die men niet zo vaak hoort in concertzalen. Op het repertoire staat zowel religieus als traditioneel werk uit verschillende periodes. En dan is er nog een instrumentale begeleiding van o.a. de bandura, het bekendste (luitachtig) Oekraïense volksmuziekinstrument, tevens het symbool van het land.

Met Salif Keita heeft Vrije Geluiden een ware muziekroyalty in huis! Keita wordt geboren als nazaat van de Sounjata Keita, prins van het Malinees rijk uit de 13de eeuw. Grote contrasten kenmerken zijn leven: als koningszoon een bedelaarsleven leiden, albino zoon van zwarte ouders. Maar Keita heeft altijd beseft dat de muziek zijn lot was. 'I'm a black man, my skin is white; it's my difference. I'm a white man, my blood is black; in my difference I'm free zingt Salif Keita in de titelsong van zijn nieuwste album La Différence. De opbrengsten van deze plaat gaan voor een groot deel naar Keita's stichting die het opneemt voor de acceptatie van albino's in Afrika.

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 14 maart door de VPRO. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie