Uitzending
Vrije geluiden - 21-2-2010

21-2-2010

Vrije geluiden

845 x bekeken | 0 reacties
6
Componist/pianist Frans Ehlhart schreef muziek op gedichten van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker en vroeg zangeres Charlotte Margiono deze samen met hem uit te voeren. Nú is er een cd van dit opmerkelijke duo, immers... Margiono is onze operadiva met een repertoire van Mozart, Wagner en Strauss en Frans Ehlhart begeleidde Wim Sonneveld en Toon Hermans en schreef muziek op teksten van Wilmink en Dorrestein.

Frits Zwart is, als directeur van het Nederlands Muziek Instituut, bewaker van ons muzikale erfgoed. Regelmatig zal hij een juweeltje en een mooi verhaal uit zijn archief meenemen. Zondag is dat de Joodse componist Samuel Schuijer.

Verder de televisiepremičre van een werk van de jonge Nederlandse componist Joey Roukens. Roukens is de composer-in-residence van het Rubens Quartet, een van de weinige fulltime strijkkwartetten die Nederland rijk is. Zowel het kwartet als de componist zoeken naar bruggen tussen traditie en nieuwe muziek.

Charlotte Margiono en Frans Ehlhart openen het programma met J.S. Bach.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 21 februari door de VPRO. Te gast waren Charlotte Margiono en Joey Roukens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie