Uitzending
Vrije geluiden - 10-4-2010

10-4-2010

Vrije geluiden

925 x bekeken | 0 reacties
7
De thans 25-jarige Armeense violist Sergej Chatsjatran (Sergey Khachatryan) won in 2005 de eerste prijs tijdens de fameuze Koningin Elisabethwedstrijd met een verbijsterende uitvoering van Sjostakovitsj Eerste Vioolconcert. Op zijn negende gaf hij zijn eerste concert en op zijn elfde maakte hij zijn debuut in de kamermuziek. Inmiddels is hij een veel gevraagd solist bij de grote wereldorkesten. Met Amsterdam Sinfonietta speelt hij de Vioolsonate van Sjostakovitsj. Deze sonate is onder andere geïnspireerd op Bachs beroemde Chaconne voor soloviool, hét stuk dat hij bij Vrije Geluiden ten gehore zal brengen.

Van Cherry Duyns, ooit eindredacteur en medebedenker van dit zondagochtend programma, verscheen deze maand Achterland, herinneringen en verkenningen, een boek over dat wat hem heeft gevormd en hem zicht op het bestaan heeft gegeven. Met Cherry Duyns blikken wij terug op een deel van dat verleden. Het verleden waarin muziek een grote rol speelt: de muziek die hem vormde, zijn eigenzinnige muziekkeuzes bij documentaires, zijn nieuwsgierigheid en de rol van muziek in zijn leven. Maar we blikken ook vooruit: op dit moment toert Duyns door het land met de muziekproductie: Kwam een vogel gevlogen, die hij samen met trompettist André Heuvelman bedacht. Ook Heuvelman zal van zich laten horen.

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zaterdag 10 april door de VPRO. Te gast was Cherry Duyns. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie