Uitzending
Vrije geluiden - 11-1-2009

11-1-2009

Vrije geluiden

2339 x bekeken | 0 reacties
6
Storioni trio over het Storionifestival. Muziekcentrum Frits Philips en het Storioni trio presenteren binnenkort de tweede editie van het Storioni Festival. Een muzikaal festijn van allure, met musici van wereldfaam. Het Storioni trio nodigde pianisten, strijkers en blazers van over de hele wereld in Brabant uit om de allermooiste kamermuziek te verklanken. Een voorproefje met o.a. een nieuw werk van Theo Loevendie voor pianotrio en erhu.

Fay Claassen zingt van haar nieuwe cd Red, Hot en Blue gewijd aan Cole Porter. Fay Claassen heeft als geen andere jazzvocaliste in Nederland swing. Haar stem krijgt karistieken mee als: helder, licht, met veel kracht, lyrisch, warm, muzikaal, zuiver, lieflijk, flexibel. Ze is te groot voor Nederland, vindt haar voormalige docente Rita Reijs, ze moet weg uit de polder. Haar nieuwste cd Red, Hot and Blue is gewijd aan Cole Porter, een van de grote componisten uit de rijke jazzhistorie. Voor deze cd krijgt ze op dit moment internationaal de meest complimenteuze recensies die ze zich maar wensen kan.

Opera Ercole amante met de sopranen Johannette Zomer en Anna Maria Panzarella. Het Franse hof koos een Italiaanse componist om een opera ter gelegenheid van het huwelijk van Lodewijk XIV met Maria Theresia van Spanje te schrijven. Aandacht voor Ercole amante van Francesco Cavalli (1602-1676). Gasten zijn de sopraan Johannette Zomer, die drie rollen vertolkt en daarmee haar DNO-debuut maakt, en de sopraan Anna Maria Panzarella, die in januari 2008 een van de hoofdrollen in Castor et Pollux zong en nu de belangrijke rol van Hercules' jaloerse vrouw Deianira.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 11 januari door de VPRO. Te gast was Johannette Zomer. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie