Uitzending
Vrije geluiden - 8-2-2009

8-2-2009

Vrije geluiden

870 x bekeken | 0 reacties
5
Spiegel String Quartet. Dankzij de volledige toewijding en de passie voor het strijkkwartetgenre, verwierf het in 1996 opgerichte Belgische Spiegel String Quartet zeer snel nationale en internationale bekendheid. Het repertoire omvat zowel de grote tijdloze meesterwerken als de hedendaagse, vaak controversiŽle werken. Daarnaast is het Spiegel String Quartet de laatste jaren een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten. Jaarlijks geeft het kwartet een of meer compositieopdrachten. Molto Adagio van Guillaume Lekeu wordt gespeeld en een deel uit het Pianokwintet opus 34 van Johannes Brahms met pianist Jan Michiels.

Ceumar & Mike del Ferro. Trio Ceumar groeide op met de Musica Popular Brasileira (MPB) van grootheden als Chico Buarque en Caetano Veloso, waarin invloeden uit de jazz en soul samensmelten met de meer traditionele sambastijl. Deze vormen nu de ingrediŽnten van haar eigen muziek. Haar heldere, verfijnde stem en gitaarspel gaan zeer naturel samen met de sound van het Mike del Ferro Trio.

Verder aandacht voor de Nederlandse componist Henk Badings met harpist Anton Sie en fluitiste Angela Schneidt.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 8 februari door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie