Uitzending
Vrije geluiden - 15-2-2009

15-2-2009

Vrije geluiden

799 x bekeken | 0 reacties
5
Het uit BelgiŽ afkomstige Spiegel String Quartet speelt een werk Guillaume Lekeu (1870-1894). Een werk dat het kwartet zelf ontdekte in een kast ergens in Viers tussen de vele onaffe werken van de jonge veelbelovende toondichter. Verder een optreden van het kwartet met pianist Jan Michiels. Michiels behoort tot de interessantere pianisten van BelgiŽ met een programmatische reikwijdte die, net zo als bij het Spiegel String Quartet, zeer breed is. Uitgevoerd wordt het Pianokwintet opus 34 van Brahms.

De cross-overgroep Tarhana is samengesteld rond de Nederlands-Turkse percussionist Sjahin During. Tarhana is een soep die gegeten wordt in AnatoliŽ en Turkmenistan, maar ook in landen die lang deel uitmaakten van de Turkse invloedsfeer, zoals BosniŽ, MacedoniŽ en de Arabische wereld. De muzikale ingrediŽnten van Tarhana zijn afkomstig uit dezelfde regio's.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 15 februari door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie