Uitzending
Vrije geluiden - 4-1-2009

4-1-2009

Vrije geluiden

559 x bekeken | 0 reacties
5
Omara Portuondo, de 'First Lady' van de Buena Vista Social Club vertolkt met haar doorleefde, krachtige stem enkele nummers van haar nieuwe solo cd Gracias. Aan tafel vertelt de charmante Omara over haar leven in Cuba toen en nu. En dan is er dat magische moment als Prats aan tafel komt en haar op Cubaanse wijze zijn liefde verklaart.

Fado. het onbeschrijvelijke gevoel van nostalgie, opluchting en droefenis vanwege de pijn en de liefde. Liefdes die geweest zijn, die nog moeten komen en die nooit zullen komen. De vrouwelijke fadistas van weleer droegen een zwarte shawl over hun schouder. Op ons podium verschijnt een intrigerende Mariza, ze toornt hoog boven iedereen uit en zingt twee nummers van haar nieuwe cd Terra.

Donkere vrouwenstemmen ontroeren tot diep in de ziel. Helena Rasker heeft zo'n donkergekleurde alt, soms om bang van te worden. Ze laat dat horen in liederen van Manuel de Falla en Richard Strauss. Lob das leiden! Samen met Hans Flupsen bespreekt ze het verlaten van je comfort zone.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 4 januari door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie