Uitzending
Van Onschatbare Waarde - Een rad van fortuin

Een rad van fortuin

Van Onschatbare Waarde

19-4-2018

| 1456 x bekeken | 0 reacties
6
Merel neemt een ‘rad van fortuin’ mee voor de experts. Het rad zorgde voor spanning en sensatie op Amerikaanse kermissen en casino’s. In het rad zitten dollarbiljetten verwerkt uit de jaren 30. Het Amerikaanse object heeft jaren in een Nederlands museum gestaan. Het geld wil Merel graag investeren in een nieuwe keuken, maar levert het rad genoeg op om dat te kunnen bekostigen?

Wick is de trotse eigenaar van een zogenoemde kunst bierwagen. In juni 1962 was de opening van het Grand Hotel de Cocagne in Eindhoven en werd dit kunstwerk van Huib Noorlander onthuld in de lounge. Bij een overname, is het kunstwerk van de muur gehaald. De vader van Wick, die bij de technische dienst werkte, nam het mee naar huis. Wick ziet het object als de nalatenschap van zijn vader en wil de opbrengst graag delen met zijn broer en zus. Kan hij hen verassen met een mooi bedrag?

Ook zien we Diederick met een Japanse plaquette. Geportretteerd is prins en stadhouder Willem V te paard. Het Japanse lakportret op koper, uit het laatste kwart van de 18e eeuw, zit in de originele houten lijst en is ingelegd met parelmoer. Diederick zet hoog in, maar gelukkig heeft hij enige onderhandelingsruimte.

Tot slot komt Vittoria met haar Italiaanse draagstoel. Vittoria’s grootmoeder was een chique antiquair in Milaan en een gevestigde naam op de Italiaanse antiekmarkt. De draagstoel stond in haar huis. Als kind speelde Vittoria in de draagstoel. Na het overlijden van haar oma, erfde Vittoria haar huis mét alle spullen. Nu hoopt Vittoria een mooi bedrag voor de draagstoel te ontvangen.

De presentatie was in handen van Dionne Stax. Deze uitzending van het programma Van Onschatbare Waarde met de titel Een rad van fortuin werd uitgezonden op donderdag 19 april door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!