Uitzending
Van Onschatbare Waarde - Een kunstbeen

Een kunstbeen

Van Onschatbare Waarde

26-4-2018

| 1357 x bekeken | 0 reacties
6
Verkoopster Alice klopt aan bij het pand van de Van onschatbare waarde-experts. Ze brengt een kunstbeen uit de 19e eeuw mee, dat ze vond in een motorzaak. Ze ruilde het ooit voor een wandgokkast. Een aantal experts is zeer geïnteresseerd in haar object. Maar merkt Alice dat tijdens haar onderhandeling, of zet ze te laag in?

Dan komt verkoper Hans aan. Hij verzamelt microfoons en heeft een heel bijzonder exemplaar mee: een BBC-microfoon uit de jaren ‘30, die hij gebruikte om in te zingen met zijn band. Hij zint op een nieuw microfoon-project en kan de opbrengst wel gebruiken. Vinden de experts de microfoon net zo bijzonder als hijzelf?

Tot slot staat Melle uit Harlingen voor de deur. Onder zijn arm een heuse Ferdinand Bol. Het gaat om een ets die de meesterleerling van Rembrandt in de 17e eeuw maakte. Op de ets staat ‘Het offer van Abraham’; een Bijbelse afbeelding uit het Oude Testament.

Verder aangeboden deze aflevering: een zeldzame gouden tas.

De presentatie was in handen van Dionne Stax. Deze uitzending van het programma Van Onschatbare Waarde met de titel Een kunstbeen werd uitgezonden op donderdag 26 april door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie