Uitzending
VaarTV - Aflevering 1

Aflevering 1

VaarTV

12-12-2015

| 2245 x bekeken | 0 reacties
3
In de allereerste aflevering van een heel nieuw seizoen VaarTV vertrekt presentatrice Vivian Slingerland vanuit Fort Marina in Warmond. In die haven gaat veel veranderen, waardoor het varen op de Kaag nog aantrekkelijker wordt. Vanuit de Kaag vaart Vivian naar Leiden, een van de meest aantrekkelijke watersteden van ons land. De sleutelstad heeft liefst 88 bruggen en in de binnenstad ruim 28 kilometer vaarwater. Ook is de stad gezegend met veel terrassen aan het water en historische en monumentale gebouwen langs de schilderachtige grachten.

Epco Ongering neemt een kijkje bij de wedstrijden om de IJspegel Trophy, een serie winterse zeilwedstrijden op de Noordzee, die door Jachtclub Scheveningen wordt georganiseerd. Ook bezoekt hij in de kou een haven waar alle boten gewoon in het water liggen en vraagt een eigenaar hoe deze boten winterklaar zijn gemaakt.

Van twee bijzondere boten is een mooi varend portret gemaakt. In de eerste plaats de Brandsma vlet 1100 AC, een ruim Fries motorjacht met alle denkbare luxe aan boord. Het tweede portret betreft Cabinsloep Willem, een product van de jongste bootbouwer van Nederland, dat in Terherne gehuurd kan worden.

Tot besluit blikken we in VaarTV vooruit naar Boot Düsseldorf, de grootste indoor watersportbeurs van Europa, die dit weekend is begonnen. In 17 tot de nok toe gevulde hallen, zijn alle denkbare producten voor alle denkbare watersporten te vinden.

De presentatie was in handen van Epco Ongering en Vivian Slingerland. Deze uitzending van het programma VaarTV met de titel Aflevering 1 werd uitgezonden op zaterdag 12 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie