Uitzending
Tijd voor MAX - De aparte Jan Jongbloed

De aparte Jan Jongbloed

Tijd voor MAX

29-3-2019

| 418 x bekeken | 0 reacties
6
Voormalig voetballer Jan Jongbloed speelde als keeper 24 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Over zijn sportcarričre en zijn veelbewogen leven schreef sportverslaggever Yoeri van den Busken het boek 'Aparteling'. Jan en Yoeri zijn allebei te gast.

Popjournalist en muzikant Leo Blokhuis en zijn vrouw zangeres Ricky Koole schuiven aan om te vertellen over hun succesvolle tour 'New Orleans'. In de voorstelling nemen ze ons mee naar New Orleans, de bakermat van vele muzikale stijlen zoals jazz, rhythm & blues, soul, rock, en cajun. Met een band en een flinke blazerssectie brengen ze de authentieke sfeer van deze grootste stad van Louisiana tot leven en behalve in de theaters doen ze dat nu ook in onze studio.

In de psychiatrie wordt Electro Convulsie Therapie oftewel een ECT al 75 jaar gebruikt. Toch heeft hoogleraar psychiatrie van het UMC Groningen Iris Sommer groot nieuws over deze behandelmethode. Dat is te danken aan promovendus Jasper Nuninga. Iris en Jasper vertellen wat ze hebben ontdekt.

Maya Meijer kocht eerder bijzondere panden als de Westergasfabriek in Amsterdam en Paleis Soestdijk. Aan dat rijtje heeft ze nu Buitenplaats Doornburgh in Maarssen toegevoegd. Ze legt uit wat er zo bijzonder is aan dit gebouw. En ze neem kunstenaar David Bade mee, hij begint dit weekend in Buitenplaats Doornburgh met het maken van een kunstinstallatie met de naam 'Een gedeeld hiernamaals'. Wat moeten we daar van verwachten?

In de keuken Meester Patissier Robčrt van Beckhoven. Hij heeft zich laten inspireren door Leo Blokhuis en Ricky Koole. Daarom maakt hij typische hapjes uit New Orleans.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Jan Jongbloed, David Bade, Leo Blokhuis en Ricky Koole te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel De aparte Jan Jongbloed werd uitgezonden op vrijdag 29 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie