Uitzending
Tijd voor MAX - Is melk goed voor elk?

Is melk goed voor elk?

Tijd voor MAX

27-3-2019

| 384 x bekeken | 0 reacties
6
Met hoogleraar voeding & gezondheid Jaap Seidell hebben we het over melk. Is dat goed voor elk of zijn de alternatieven soja-, amandel-, haver- en rijstmelk eigenlijk gezonder?

Schrijfster Vonne van der Meer is te gast. Ze vertelt over haar nieuwste roman 'Vindeling' waarin we lezen hoe de Hongaarse Jutka tijdens de opstand van 1956 in Nederland terechtkomt. Ze raakt in de ban van het terugbrengen van gevonden voorwerpen, maar is zichzelf verloren. Hoe is Vonne op dit onderwerp uitgekomen?

Ook te gast: actrice Carolien Karthaus-Spoor. We kennen haar vooral van haar rol als Florien in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar daarnaast van diverse andere personages in televisieseries en films. Wat niet iedereen weet, is dat de ziekte van Huntington een grote rol speelt in haar leven: haar inmiddels overleden vader leed aan deze hersenziekte en haar zus ook. Lang verkeerde Carolien in onzekerheid of zijzelf het gen ook zou hebben, maar dat is niet het geval. Bij ons legt Carolien uit waarom ze vindt dat iedereen van de risicogroep zich zou moeten laten testen.

Het is precies 50 jaar geleden dat John Lennon en Yoko Ono zich als statement voor de wereldvrede opsloten in een kamer van het Amsterdamse Hilton Hotel. Op 3 april wordt in het Concertgebouw teruggeblikt op deze Bed-In For Peace met een speciaal concert. Daarover spreken we met singer-songwriter Yorick van Norden, een van de muzikanten die hieraan meewerkt, en natuurlijk treedt hij ook op.

Francis Kuijk staat in de keuken. Ze kookt uit haar 'Basisboek Indonesisch'. Eerder vertelde ze al bij ons over dit kookboek en nu is het af!

En het Formule 1-circus is weer in volle gang. Zondag komt Max Verstappen weer in actie op het circuit van Bahrein. We blikken daarop vooruit met Hans van der Klis en Rick Winkelman, zij schreven het boek 'Fast Forward'.

In deze uitzending van Tijd voor MAX was Vonne van der Meer te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Is melk goed voor elk? werd uitgezonden op woensdag 27 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie