Uitzending
Tijd voor MAX - Sinan Can zoekt de klas van Elias

Sinan Can zoekt de klas van Elias

Tijd voor MAX

1-4-2019

| 1176 x bekeken | 0 reacties
6
Onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can ging naar het Syrische Aleppo om daar aan de hand van een klassenfoto op zoek te gaan naar de klasgenootjes van de toen 10-jarige Elias, die zeven jaar geleden naar Nederland vluchtte. Zijn Elias’ schoolkameraadjes allemaal nog in leven en zo ja, waar bevinden ze zich nu, 7 jaar later? Vanavond wordt deel twee uitgezonden van zijn tweeluik Sinan zoekt de klas van Elias. In onze studio een gesprek met de maker en Elias zelf.

Ook te gast: kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo Paul Rem. Dinsdag opent prinses Beatrix in de tuinen van Paleis Het Loo de tentoonstelling 'The Garden of Earthly Worries'. Paul vertelt wat deze tentoonstelling bijzonder maakt en ook horen we van hem hoe het staat met de verbouwing van 'zijn' paleis.

Reizen was begin twintigste eeuw alleen weggelegd voor de allerrijksten. Daartoe behoorden de overgrootouders van barones Alexandra van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Hoe ze dat precies deden kun je vanaf woensdag zien bij de tentoonstelling 'Bon Voyage!' in Kasteel de Haar. De barones is bij ons om over haar familie te vertellen.

Verder: Sanne Zurné vertelt over haar bijzondere reis naar Kiribati, een zinkende eilandengroep in Oceanië. Door de stijgende zeespiegel verdwijnen de eilanden nog deze eeuw in de zee. Eerder dit jaar reisde de fotografe naar het land om vast te leggen hoe de bewoners zich voorbereiden op de toekomst zonder hun land.

Janny van der Heijden staat in de keuken. Ze maakt zoals elke maandag een gerecht voor minder dan 2,50 euro per persoon.

En er is muziek van Yentl & De Boer. Ze spelen het nummer 'Stop de tijd', waarmee ze genomineerd zijn voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

In deze uitzending van Tijd voor MAX was Sinan Can te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Sinan Can zoekt de klas van Elias werd uitgezonden op maandag 1 april door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie