Uitzending
Sophie op 3 - Transgender

Transgender

Sophie op 3

15-2-2009

| 11006 x bekeken | 0 reacties
8
Verkeerd lichaam
Transgender is in feite een verzamelnaam voor iedereen die voelt in een verkeerd lichaam te zijn geboren. Onder de noemer transgender vallen travestieten, mensen die zich als het andere geslacht kleden. Transgenderisten, mensen die in een verkeerd lichaam zijn geboren, maar nog geen operatie hebben ondergaan. Transseksuelen, transgenderisten na een operatie en iedereen die zich niet zonder meer 'man' of 'vrouw' noemt.

Cijfers
Keiharde cijfers zijn lastig te bepalen in Nederland. Er zijn ongeveer 32.000 mannen die vrouw willen worden en zo'n 16.000 vrouwen die het liefst als man door het leven willen gaan.

Operaties
In Nederland zijn twee zogenaamde genderteams die geslachtsaanpassende operaties kunnen uitvoeren. Het VU Medisch Centrum en het UMCG. In eerste instantie zullen er gesprekken plaatsvinden met een psycholoog. Als deze positief zijn, wordt gestart met een hormoontherapie en uiteindelijk zal door middel van een operatie het geslacht worden veranderd.

Deze uitzending van het programma Sophie op 3 met de titel Transgender is uitgezonden op zondag 15 februari door BNN. De presentatie was in handen van Sophie Hilbrand.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie