Uitzending
Sophie op 3 - Allochtone homo's

Allochtone homo's

Sophie op 3

1-3-2009

| 4621 x bekeken | 1 reacties
8
Sophie duikt deze week in de wereld van de allochtone homo's. Vooral voor moslims is dit een gevoelig onderwerp.

In 86 landen is homoseksualiteit strafbaar, in zeven landen kun je er zelfs de doodstraf voor krijgen. Dit heeft vooral met het geloof te maken. In de Koran staat een verhaal over een volk dat gestraft wordt omdat ze seks hebben met mannen. Volgens vele moslims maakt dit verhaal duidelijk dat de Islam homoseksualiteit afkeurt.

Allochtone homo’s die uit de kast zijn, moeten vaak vluchten voor hun familie omdat het niet geaccepteerd wordt. Daarom leiden veel homo’s een dubbelleven: ze zijn getrouwd en hebben kinderen, maar voelen zich eigenlijk homo. Om hoeveel jongeren het precies gaat, is niet bekend.

In Nederland zijn een aantal stichtingen waar deze jongeren terecht kunnen. Zo is er de Veilige Haven, het COC en stichting Yoesuf. In 2006 stelde de minister van Integratie 700.000 euro beschikbaar om homoseksualiteit onder allochtonen bespreekbaar te maken.

Sophie praat met Turkse, Pakistaanse, Chinese en Marokkaanse homo’s over het worstelen met hun seksualiteit en de angst om uitgestoten te worden door de familie als je besluit er voor uit te komen.

Presentatie: Sophie Hilbrand.

Deze uitzending van het programma Sophie op 3 met de titel Allochtone homo's is uitgezonden op zondag 1 maart door BNN. De presentatie was in handen van Sophie Hilbrand.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie