Uitzending
RTL Nieuws - 23-8-2013

23-8-2013

RTL Nieuws

946 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

De man van 99 miljoen euro
De grootste transfer ooit in het voetbal komt er aan. Alles wijst erop dat Gareth Bale voor het hoogste bedrag ooit verkast van Tottenham naar Real Madrid. Gareth Bale is een jongeman uit Wales, 24 jaar oud: en als het doorgaat, wordt ie voor 99 miljoen euro verkocht.

Flinke deuk in imago Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes is in verlegenheid gebracht nu blijkt dat ťťn van de oprichters zich flink heeft laten betalen met geld van de anti-kanker stichting.

Noodtoestand in CaliforniŽ door bosbrand
Een grote bosbrand in de Amerikaanse staat CaliforniŽ breidt zich zo snel uit, dat de gouverneur de noodtoestand heeft afgekondigd. Het vuur woedt vlakbij het Yosemite-natuurpark dat dagelijks 15.000 toeristen trekt.

Druk op SyriŽ neemt toe
De druk op SyriŽ neemt toe om de VN onderzoek te laten doen naar het vermeende gebruik van gifgas door het regime van Assad. Zelfs Rusland heeft nu aan president Assad gevraagd mee te werken aan zo'n onderzoek.

Een miljoen Syrische kinderen op de vlucht
Vluchtelingenorganisatie UNHCR noemt het een "beschamende mijlpaal": 1 miljoen kinderen zijn nu op de vlucht voor het geweld in SyriŽ. Het grootste deel van hen is jonger dan 11 jaar. Volgens hulpverleners moet er snel meer geld komen, om deze kwetsbaarste groep beter te kunnen helpen.

Staat rekent op miljardenverlies verkoop ABN Amro
ABN Amro gaat naar de beurs, en het is wel zeker dat dat miljarden gaat kosten.

'Heel Boxtel kan de lucht in gaan'
Woedende reacties op de uitkomsten van een onderzoek naar schaliegaswinnig. RTL Nieuws kreeg gisteren de belangrijkste conclusies in handen: volgens het rapport zijn schaliegasboringen in Nederland veilig. Maar de tegenstanders zijn het daar helemaal niet mee eens.

Derksen: Bale geen Cruijff of van Persie
Volgens Johan Derksen is de prijs van 99 miljoen die Real Madrid voor linskback Gareth Bale betaald complete waanzin. Volgens de voetbalcommentator is Bale een goed maar niet uitmuntende speler en zou hij de schoenen van Robin van Persie nog niet mogen strikken.

Heymans: 'We gaan miljarden op ABN Amro verliezen'
RTL verslaggever Jos Heymans legt uit waarom er nog gewacht wordt met het op de markt brengen van ABN Amro en waarom we desondanks het geinvesteerde staatsgeld vrijwel zeker niet terug zullen krijgen.

Dijsselbloem: Besluit beursgang ABN Amro pas over een jaar
Voor de verkoop van ABN Amro is een beursgang de meest waarschijnlijke optie. Er zijn op het ogenblik geen kopers te vinden die de bank in zijn geheel willen overnemen. Dat heeft minister Dijsselbloem van FinanciŽn gezegd in zijn toelichting op het besluit ABN Amro op termijn weer van de hand te doen.

Dijsselbloem: Besluit beursgang ABN Amro op zijn vroegst over een jaar
Voor de verkoop van ABN Amro is een beursgang de meest waarschijnlijke optie. Er zijn op het ogenblik geen kopers te vinden die de bank in zijn geheel willen overnemen. Dat heeft minister Dijsselbloem van FinanciŽn gezegd in zijn toelichting op het besluit ABN Amro op termijn weer van de hand te doen.

Rutte: 'Kans dat we meer voor ABN Amro krijgen gering'
Premier Rutte heeft op zijn wekelijkse persconferentie aangekondigd dat ABN Amro weer naar de markt wordt gebracht. Er wordt een beursgang voorbereid. Hij verwacht niet dat de Nederlandse staat de bank met winst zal verkopen. Hier de volledige uitspraak van Rutte.

'Het wordt een prachtige dag'
Het wordt een mooie, zomerse dag, verwacht RTL-weervrouw Laura van der Blij. In de loop van de middag stijgen de temperaturen naar 24 graden in het noordwesten en 27 graden in Limburg.

VS waarschuwt reizigers naar Cuba voor cholera
De Verenigde Staten komen met een speciaal advies voor reizigers naar Cuba: drink geen water uit de kraan, koop geen voedsel op straat en eet geen ongekookt voedsel. Volgens de Amerikanen hebben een aantal reizigers in Cuba de ziekte Cholera opgelopen.

Linke tocht: katje reist mee onder moterkap auto
Dit katje heeft er een gevaarlijke autorit opzitten. Het beestje had zich verstopt onder de moterkap van een auto. Pas na 80 kilometer werd de kat bij een tankstation opgemerkt.

Vijftig gewonden bij busongeluk CaliforniŽ
Bij een busongeluk in het Amerikaanse CaliforniŽ zijn 50 mensen gewond geraakt.

Noodtoestand in CaliforniŽ om bosbranden
In een deel van CaliforniŽ is de noodtoestand uitgeroepen. In de buurt van het nationale park Yosemite woedt in een gebied van 218 vierkante kilometer brand.

Brandweerman omgekomen bij bosbrand Portugal
Bij het blussen van bosbranden in Portugal is een branweerman om het leven gekomen. Zes andere brandweermannen raakten gewond.

Belgische politie rolt internationale drugsbende op
Na maandenlange voorbereidingen heeft de Belgische politie een internationale drugbende opgerold. In totaal zijn 14 mensen opgepakt.

VS komt niet in actie na gifgasaanval in Syrie
Amerika komt niet in actie na de gifgasaanval in Syrie. Het land wil eerst onderzoek doen naar wat er woensdag precies is gebeurd.

Woedende reacties op rapport over schaliegas
Tegenstanders van schaliegasboringen hebben woedend gereageerd op een rapport over schaliegas. RTL Nieuws heeft dit geheime advies ingezien.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op vrijdag 23 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!