Uitzending
RTL Nieuws - 19-8-2013

19-8-2013

RTL Nieuws

1166 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

Man van 610 kilo uit huis getakeld
Khalid is 20 en weegt 610 kilo. De koning van Saoedi-ArabiŽ wil hem laten behandelen, maar daarvoor moet Khalid eerst uit z'n huis worden gehaald. En dat is nog een hele operatie.

Strenger toezicht op reclame 'gezonde producten'
Echte paprika's, dikke aardbeien en glanzende tomaten. Verpakkingen zien er vaak gelikt uit, maar tonen soms niet wat er echt in zit. Foodwatch Nederland wil strenger toezicht op misleidende reclame.

Engelse demonstraties tegen schaliegas lopen uit de hand
In Engeland zijn tientallen betogers opgepakt tijdens een demonstratie tegen schaliegasboringen. Na een dagenlang protest kwam het nu tot rellen.

Advocaat Heleen Mees over rechtszaak
Op de eerste dag van de rechtszaak tegen Heleen Mees reageert haar advocaat op de relatie tussen haar en Willem Buiter.

20 procent meer aanmeldingen voor technische studies
De campagnes om studenten aan te moedigen een beta-opleiding te kiezen, hebben succes: dit jaar kiezen veel meer studenten voor een technische opleiding.

2700 mensen rijden rond met alcoholslot
Er rijden in Nederland 2700 mensen rond met een alcoholslot: een startonderbreker in de auto waar de bestuurder eerst in moet blazen om de auto te starten. Om een slot te krijgen, moet je als ervaren chauffeur dagelijks zo'n 7 glazen alcohol drinken.

'Geen regels stealth-sms, dus geen toezicht politie'
De politie gebruikt al sinds 2005 zogenaamde stealth-smsjes als opsporingsmiddel voor criminelen, maar dat weten we pas sinds 2011. Er is geen wetgeving rondom deze sms'jes en daarom wordt de politie flink bekritiseerd.

Verplichte mantelzorg voor 'levensgeluk' bewoners
Zorginstelling Vierstroom in Gouda doet een dringend beroep op de familie van zijn duizend bewoners. Zij moeten 4 uur per maand klussen doen of sociale activiteiten begeleiden voor de hele afdeling.

Winschoten onder water
Zo is het wekenlang droog en ineens komt de regen met bakken naar beneden. Het Groningse Winschoten kreeg de volle laag.

Overstromingen in Winschoten
Door het noodweer in Winschoten zijn straten, huizen en kelders overstroomd.

'Nederlander wil jaarlijks 20,65 euro betalen voor extra veiligheid'
Meer dan de helft van de Nederlanders wil betalen om z'n buurt veiliger te maken. Blijkt uit onderzoek van verzekeraar Achmea.

'Onbekend hoe gijzeling is beeindigd'
De gijzeling in het stadhuis in het Duitse Ingolstadt is vanmiddag beeindigd. Een verwarde man hield daar de hele dag twee mensen vast. Het is niet bekend hoe de gijzeling precies eindigde.

Chaos in AH Winschoten na instorten dak
Het was een flinke puinhoop in de Albert Heijn in Winschoten waar het dak instortte na hevige regen.

Jos Heymans: Het kabinet is lakoniek
Het kabinet heeft de steun van de oppositie hard nodig, zegt RTL-verslaggever Jos Heymans. "het kabinet heeft een houding van: dat moeten we nog eens zien."

Prins George is een boefje, zegt z'n vader William
De Britse prins William heeft zijn eerste interview gegeven na de geboorte van zijn zoon George. William onthult onder meer het geheim hoe hij zo soepeltjes het kinderzitje in de auto kreeg. En dat hij trots was om George te tonen aan de wereld, een dag na de geboorte op 22 juli. Ook al heeft hij moeite met zo'n openbaar optreden.

Zijlstra: Meerderheid Eerste Kamer pas later aan de orde
VVD-fractieleider Halbe Zijlstra maakt zich nog geen zorgen over de behandeling van de begroting in de Eerste Kamer, waar het kabinet geen meerderheid heeft. De Tweede Kamer is eerst aan zet, daarna moet het pas gaan over de steun in de Eerste Kamer. Zijlstra zei dat na afloop van het beraad over de nieuwe begroting tegen RTL-Nieuws verslaggever Roel Schreinemachers.

Spectaculair beeld van uitbarsting vulkaan
De Sakurajima vulkaan in het zuidwesten van Japan is uitgebarsten. De as en rook verspreidde zich over een groot gebied en zorgde in de stad Kagoshima op tien kilometer afstand voor flink wat overlast.

'De deur voor de oppositie zit nooit dicht'
Minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem zegt dat bij de onderhandelingen over de nieuwe bezuinigingen het zeker niet de bedoeling is de oppositie buiten spel te zetten. Dat heeft hij aan RTL verslaggever Roel Schreinemachers laten weten.

Golfend dwars door de VS
De 24 jrige rechtenstudent Luke Bielawski heeft zich in krap 4 maanden golfend een weg dwars door de VS gebaand.

Havanna decor van Oldtimerrally
Liefhebbers van oldtimers konden hun hart ophalen op Cuba. Daar werd de jaarlijkse rally met fraaie klassieke auto's gehouden.

Robin Thicke naar de rechter om plagiaat
Het is hťt liedje van deze zomer, Blurred Lines van Robin Thicke. Maar voor de zanger heeft het nummer een wrange nasmaak gekregen. En daarom stapt ie nu naar de rechter.

Egyptische arrestanten dood in detentie
Het spoedberaad van de Egyptische interim-regering over het geweld in het land heeft nauwelijks iets opgeleverd. Het kabinet betreurt de doden, maar zegt te zullen blijven strijden tegen terrorisme.

Pittige buien met onweer en daarna: zon, zon, zon
RTL weervrouw Laura van der Blij verwacht vandaag een natte dag. Er komen her en der stevige onweersbuien over en daar zou ook wel eens wat hagel bij kunnen vallen. Daarna komt er een hoge druk gebied onze kant op met opnieuw prachtig zomerweer.

Doden door extreme typhoon in China
Grote overstomingen in het noord-oosten van China. Ze zijn daar wel wat gewend maar dit zijn de ergste overstromingen in 50 jaar tijd.

Gronings graansilo na 36 uur geblust
In het Groningse Farmsum is na 36 uur blussen eindelijk het sein 'brand meester' gegeven. In het dorp stond al sinds zaterdag een graandrooginstallatie in brand.

Stroom Syrische vluchtelingen naar Irak
Vanuit SyriŽ zijn 20.000 mensen richting Irak gevlucht. Volgens de VN is het een van de grootse uittochten uit SyriŽ sinds het begin van de opstand.

Al Qaeda kiest Europese treinen als doelwit
Al Qaeda heeft plannen om aanslagen op treinen in Europa ter plegen. Dat schrijft de Duitse krant Bild.

Twee Nederlanders opgepakt aan Syrische grens
In Turkije zijn vannacht bij de grens met SyriŽ twee Nederlanders opgepakt. Het zijn een video-journalist en een Nederlands-Syrische vrouw uit Delft.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op maandag 19 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!