Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 57

Aflevering 57

RTL Late Night

20-11-2018

| 559 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Martijn Visscher - Uit mijn bol
Martijn Visscher zingt een klassieker van André Hazes: 'Uit mijn bol'.

Feyenoord Forever: een boek met 700 trotse tattoos
Feyenoord Forever, dat is de titel van het boek dat de officiële Supportersvereniging De Feijenoorder deze week presenteert. In het boek staan meer dan zevenhonderd tattoos die te maken hebben met de club, samen met supportersverhalen. Schrijver en samensteller Frans Reichardt vertelt over de meest bijzondere en opmerkelijke tatoeages. Op de eerste rij drie trotse supporters.

Feyenoorder Linda zal ook na zichtverlies trouwe Kuipbezoeker blijven
Feyenoord-supporter Linda uit Maastricht komt voor de uitzending voor één keer in haar leven naar Amsterdam. Ze wordt langzaam blind door een oogziekte. Toch zal haar ziekte haar niet uit de Kuip weghouden: "Ik zal altijd blijven gaan."

Het ontroerende verhaal achter een Feyenoord-tattoo
Youri kreeg op zijn dertiende een ernstig ongeluk toen hij met vuur speelde. "In de tijd dat ik in het brandwondencentrum heb gelegen was mijn vader er altijd. Ik ging ook van kleins af aan met mijn vader naar de Kuip." Zijn vader kreeg kanker en is inmiddels overleden. "De tattoo is voor mijn vader, voor de liefde voor de club en mijn levenservaring."

Marcel Musters over de kracht van een doosje bonbons
Voordat Marcel Musters bekend werd als acteur, werkte hij als verpleegkundige bij de geestelijke gezondheidsinstelling Reinier van Arkel in Vught. Sinds een paar jaar gaat Marcel daar langs met doosjes bonbons waar een persoonlijk berichtje bij zit. Een klein gebaar, maar zeer waardevol voor iemand die eenzaam is.

Marcel Musters doet aan microverwenzorg
De geestelijke gezondheidsinstelling in Vught waar Marcel heeft gewerkt vroeg hem of hij iets kleins kan doen om mensen een verzetje te geven. Hiermee was zijn bonbon-actie geboren. Marcel: "Je kan altijd iets voor een ander doen, al is het op microniveau. Het is een klein gebaar, iedereen kan dit doen." Volgens Marcel is de maatschappij alleen maar gericht op mensen met wie het goed gaat.

Doorwerken tot je 80e of op je 65e met pensioen?
Werk je het liefst door totdat je tachtig bent, of stop je liever al voor je 65ste? In de Tweede Kamer werd de hele dag druk onderhandeld over het moment dat je met pensioen mag gaan. Helaas zijn het kabinet, werkgevers en vakbonden er niet uitgekomen en is de hervorming van de pensioenen voorlopig van de baan. Politiek duider Marloes Lemsom haalt verhaal.

Martijn Fischer - Ik leef mijn leven
Samen met zijn very big band laat Martijn Fischer een prachtige versie van Hazes zijn iconische 'Ik leef mijn leven' horen.

Martijn Fischer uit zijn bol met bigband hits van Hazes
Wanneer Martijn Fischer zingt, lijkt het heel even alsof André Hazes terug op aarde is. Geïnspireerd door het iconische optreden van Hazes in het Amsterdamse Concertgebouw in 1982, staat Martijn Fischer dit weekend met een big band in de 013. Daar zal hij de bekendste liedjes van de volkszanger laten horen.

Wat heeft André Hazes Martijn Fischer gebracht?
Martijn Fischer heeft veel te danken aan zijn rollen als 's lands bekendste volkszanger: "Ik was 42 en heb heel erg getwijfeld om aan de rol te beginnen, ik speelde veel bij gesubsidieerde gezelschappen." Actrice Tjitske Reidinga zei destijds tegen Martijn: Ga jij nou een keer de kolen uit het vuur halen, vervelend ventje. Zou de inspiratie ook terug te vinden zijn in de naam van zijn zoontje dat binnenkort geboren wordt?

Geen RTL Boulevard voor John van den Heuvel door serieuze dreigingen
John van den Heuvel zal de komende tijd even niet aan de desk bij RTL Boulevard staan. De misdaadverslaggever wordt vanwege ernstige bedreigingen uit het criminele milieu al bijna een jaar zwaar beveiligd. Ronald Ockhuysen van Het Parool en oud-DKDB-beveiliger Rico Briedjal over deze maatregelen. "Wijken voor misdadigers is erg. Maar ik vind de kwaal veel dieper zitten", aldus Ockhuysen.

Burgemeester Femke Halsema wil dat RTL Boulevard de studio verplaatst
Door ernstige bedreigingen uit het criminele milieu kan John van den Heuvel niet meer bij RTL Boulevard aanschuiven. "Zoek een andere plek in de stad die je goed kan beveiligen. Voor John zelf, maar ook voor ondernemers en bewoners", zegt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Rico Briedjal: "Het is de omgekeerde wereld. De ministerraad is ook op een vast moment, dan zijn er ook beperkingen. In dit geval kiest ze er dus voor dat een journalist moet uitwijken."

In deze uitzending van RTL Late Night waren Marcel Musters, Martijn Fischer en Ronald Ockhuysen te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 57 werd uitgezonden op dinsdag 20 november door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie