Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 32

Aflevering 32

RTL Late Night

24-2-2015

| 3246 x bekeken | 0 reacties
6
Rowwen Hèze bestaat dit jaar 30 jaar. Tren van Enckevort en Jack Poels werpen een blik op de toekomst van de band. Hester Vogels helpt via haar website wiskunjeleren.nl duizenden leerlingen en ouders per dag om lastige wiskundevragen begrijpelijk te maken. 'Scherven brengen geluk' is het eerste soloprogramma van Marc de Hond.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Persoonlijke Gezondheidscheck enorm populair
Huisartsen, GGD, instellingen en het NIPED komen met de Persoonlijke Gezondheidscheck. De test moet een schifting maken tussen mensen mét en zonder verhoogd risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Animo genoeg: de website heeft vandaag meerdere uren plat gelegen.

De Headlines van dinsdag 24 februari
Luuk Ikink met het opvallendste nieuws en de meest hilarische fragmenten van de dag. Met vandaag: gevaarlijke maffia-eenden in Drenthe en de liefdesbaby van Gordon en Gerard Joling.

Hester: Leerlingen weten niet waar wiskunde goed voor is
Hester Vogels is voor veel leerlingen in Nederland een absolute verlosser op het gebied van wiskunde. Pi, tot de mach, optellen, aftrekken en delen Hester draait haar hand er niet voor om en helpt met haar site wiskunjeleren.nl hoofdbrekers begrijpelijk te maken. "Wat mij opvalt is dat veel leerlingen niet weten wat ze met wiskunde kunnen in het dagelijks leven. Als je niet uitlegt waarbij je het kan toepassen dan kan ik me voorstellen dat het voor leerlingen een vraagteken blijft", zegt Hester.

Wiskundig wonder Hester helpt leerlingen met site
Hester Vogels is voor veel leerlingen in Nederland een absolute verlosser op het gebied van wiskunde. Pi, tot de mach, optellen, aftrekken en delen Hester draait haar hand er niet voor om en helpt met haar site wiskunjeleren.nl hoofdbrekers begrijpelijk te maken. "Ik ben altijd al geïnteresseerd in onderwijs, toen ben ik mijn lesbevoegdheid gaan halen omdat ik wiskunde in de praktijk wilde toepassen. Ik doe het voor de leuke reacties, mijn mailbox stroomt over", zegt Hester tegen Humberto.

Harry de Koning sceptisch over Gezondheidscheck
Vandaag is de Persoonlijke Gezondheidscheck online gegaan. Een simpele online check om antwoord te krijgen op de vraag: ben ik rijp voor een bezoek aan de huisarts of niet. Harry de Koning, hoogleraar evaluatie van vroegopsporing van ziekten aan Erasmus MC, is sceptisch over het initiatief. "Het is best een goed initiatief. Maar er staat ook in dat je je cholesterol moet meten of je bloeddruk. Je gaat dan misschien acht of tien jaar eerder met pillen beginnen, maar we weten niet of dat werkt."

In deze uitzending van RTL Late Night waren Marc de Hond, Tren van Enckevort, Jack Poels en Gerard Joling te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 32 werd uitgezonden op dinsdag 24 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie