Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 151

Aflevering 151

RTL Late Night

5-9-2016

| 1055 x bekeken | 0 reacties
7
Met in deze uitzending: -Ziggo-presentator Jack van Gelder over het Nederlands voetbalelftal. - Historicus en NRC-columnist Zihni Özdil over de laatste ontwikkelingen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland. -Piloot en simulatortrainer Franck de Groot vertelt over de film 'Sully'. -Lilian Marijnissen (kandidatenlijst SP) maakt zich sterk voor één National Zorgfonds.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Verdwijnt ons zorgstelsel?
Gezondheidszorg is voor de SP de speerpunt van de verkiezingen. Volgens hen moet het zorgstelsel worden afgeschaft om plaats te maken voor een Nationaal Zorgfonds: weg met het eigen risico en terug naar één zorgaanbieder. Lilian Marijnissen is de nummer drie op de kieslijst van de SP voor de Tweede Kamer-verkiezingen en vertelt waarom.

Aangrijpend: piloot over vliegtuigcrash
Op 15 januari 2009 verliest een net opgestegen vliegtuig beide motoren na een botsing met een groep ganzen. De piloot Chesley Sullenberger ('Sully') kan kiezen: proberen terug te keren en mogelijk de stad rammen of zijn toestel op de rivier de Hudson laten landen. Het laatste lukt en alle 155 inzittende overleven. Sindsdien slaagt geen enkele piloot erin om deze vlucht tot een goed einde te brengen; zelfs niet in een simulator. Deze traumatische, maar spectaculaire gebeurtenis wordt nagespeelt in de film Sully die deze week verschijnt.

Wat een uitvinding: zo slaag je zeker!
Sinds vandaag zijn alle scholen weer begonnen. Alleen hoe ga je om met mobieltjes in de klas? Voor je het weet zit iedereen alleen maar te appen tijdens de les... Daar is iets handigs op bedacht: een app die je toestel vergrendelt tot je een examenvraag goed beantwoord!

Pittig: 'pleur op' uitspraak van Rutte over Turkije
Vandaag is voor het eerst iemand opgepakt met betrekking tot de spanningen in de Turkse gemeenschap in Nederland. De politie verwacht dat meer aanhoudingen volgen. Historicus en NRC columnist Zihni Özdil vertelt hoe hij naar deze ontwikkeling kijkt en reageert op de 'pleur-op' uitspraak van minister-president Mark Rutte.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Jack van Gelder en Lilian Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 151 werd uitgezonden op maandag 5 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie