Uitzending
Radar - 7-5-2018

7-5-2018

Radar

1802 x bekeken | 0 reacties
7
Radar duikt in de wereld van de apk-keuring. En: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stapt uit de commissie die internationaal adviseert over het meten van teer en nicotine in sigaretten en sigaren.

In de uitzending van 7 mei:

Apk-keuring

In Nederland worden elk jaar ruim 7 miljoen auto's gekeurd. Vaak maak je bovenop de apk-kosten ook nog extra kosten, omdat er andere mankementen zijn gevonden. Je kunt niet zeker weten of die kosten terecht zijn, je ben tenslotte een leek. Radar duikt in de wereld van de apk-keuring.

Macht van de tabaksindustrie te groot, RIVM stapt uit commissie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stapt uit de commissie die internationaal adviseert over het meten van teer en nicotine in sigaretten en sigaren. Volgens de RIVM is de invloed van de tabaksindustrie binnen de commissie te groot. In Radar wordt vanavond gediscussieerd over de toekomst van het tabaksonderzoek en de metingen.

Radar Extra besteedde hier op 11 en 18 december al aandacht aan. Waarom staat er op een pak koekjes wel de complete ingrediëntenlijst, maar hoeven tabaksfabrikanten dit niet vrij te geven voor hun pakjes sigaretten? En hoe kan het dat we al meer dan twintig jaar weten dat fabrikanten de metingen voor het teer- en nicotinegehalte van sigaretten manipuleren, maar daar niets aan doen? Bekijk deel I en deel II van de Radar Extra's over de tabaksindustrie

Maandag 7 mei 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 7 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie