Uitzending
Radar - 30-4-2018

30-4-2018

Radar

1230 x bekeken | 0 reacties
6
Is Verkoopjetelefoon.nl echt 'makkelijk en zeer betrouwbaar'?
In ruil voor een vast bedrag je telefoon opsturen, dat kan via Verkoopjetelefoon.nl. Je stuurt de telefoon op en vervolgens controleert het bedrijf het toestel op mankementen. Als het die vindt, krijg je maar 25% vergoed.Ben je het niet eens met die conclusie? Jammer, je krijgt je telefoon niet meer terug. Dat staat tenslotte in de voorwaarden. Maar mag dat wel?En wat gebeurt er als je vier telefoons en een tablet opstuurt die je van tevoren hebt laten controleren door een deskundige? Radar neemt de proef op de som.

Is asbestverwijdering met MiniContainment wel veilig?
Zoals bekend is asbest gevaarlijk. Daarom mag je er niet bij in de buurt komen en gebeurt de verwijdering ervan door personen in afgesloten witte pakken.Nu is er een nieuwe methode: MiniContainment. De asbestsaneerder plaatst een doorzichtige kast over een met asbest besmet object. Via gaten met handschoenen kan de saneerder het object dan schoonmaken zonder dat de asbestdeeltjes in de lucht terecht komen. De bewoner of gebruiker van het pand kan er gewoon bij blijven.Of de veiligheid wel gegarandeerd kan worden is niet 100% duidelijk. Sterker nog, onderzoeksbureau TNO zegt dat er meer duidelijkheid moet komen over de methode voordat je een asbestsaneringssysteem zoals MiniContainment gaat gebruiken. Waarom wordt het dan toch op steeds grotere schaal toegepast?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 30 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie