Uitzending
Podium Witteman - 8-3-2020

8-3-2020

Podium Witteman

786 x bekeken | 0 reacties
6
Violist Christiaan Bor en cellist Godfried Hoogeveen zijn echte soulmates. Ooit trokken beide heren naar de Verenigde Staten om les te krijgen van twee legendarische solisten: Jascha Heifetz en Gregor Piatigorsky. Ze kijken terug op een rijke carrière in de kamermuziek bij het Reizend Muziekgezelschap. Het befaamde Busch Trio komt voor hen spelen.

Als Jonge Held ontvangt Paul pianiste Huayu Gu. De 11-jarige Huayu heeft Chinese roots en komt uit Roermond. In Limburg is het grote talent al een beroemdheid en binnenkort staat ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours. Huayu speelt een pianosonate van Mozart.

Floris Kortie vertelt op internationale vrouwendag het verhaal van Lili en Nadia Boulanger, twee Franse zusjes die een belangrijke rol hebben gespeeld in de muziek van de twintigste eeuw. De een als componist, de ander als docent en inspirator van beroemde mannelijke componisten. Violist Merel Vercammen speelt de Nocturne van Lili Boulanger.

Mike Boddé gaat een persoonlijk lied voordragen en wordt daarbij begeleid door Sterre Konijn op doedoek en Merel Vercammen op viool.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Godfried Hoogeveen en Prinses Christina te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Floris Kortie. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 8 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie