Uitzending
Podium Witteman - 23-2-2020

23-2-2020

Podium Witteman

484 x bekeken | 0 reacties
7
Pauls Jonge Held is Katie Yao Morgan, een 19-jarige Engelse pianist met Chinese roots. Katie heeft bij Marcel Baudet gestudeerd aan de prestigieuze Yehude Menuhin School en tegenwoordig aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Voor Paul speelt Katie een deel uit het ballet 'Romeo en Julia' van Sergej Prokofjev.

De in Zwitserland woonachtige Nederlandse sopraan Olivia Vermeulen en de Duitse pianist Jan Philip Schulze hebben met hun debuut-cd 'Dirty minds' een ondeugend album afgeleverd, een album vol met liederen over erotiek en sensualiteit, uit heden en verleden. Ze wil daarmee de klassieke muziek van zijn keurige imago ontdoen en zo een nieuw publiek bereiken.

De Amsterdam Klezmer Band staat bekend om zijn spetterende liveoptredens. Klezmer is de joodse populaire muziek die onder meer een rol als dansmuziek vervult bij huwelijken. Gijs Levelt, trompettist van de band, vertelt Paul alles over de geschiedenis van de klezmer.

Korties Kwesties gaat dit keer over het wandelen. Componisten als Beethoven en Richard Strauss waren er verzot op. Pianist Vera Kooper speelt een van de 'Lyrische Stukken' van Edvard Grieg, met de toepasselijke titel 'Voor jouw voeten'.

Het Alma Quartet speelt in Podium Witteman een deel uit het Derde Strijkkwartet van Johannes Brahms.

In deze uitzending van Podium Witteman was Frank Peters te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Floris Kortie. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 23 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie