Uitzending
Podium Witteman - 6-3-2016

6-3-2016

Podium Witteman

1785 x bekeken | 0 reacties
6
Miranda van Kralingen, Lilian Farahani, Michael Wilmering, James Oesi, Folke Nauta, Cora Burggraaf en het Duitse ensemble Spark.
- Miranda van Kralingen is artistiek directeur van Opera Zuid, een van de drie Nederlandse operahuizen die deze maand voor het eerst samenwerken in een project met jonge zangers. Waarom wil een jonge zanger eigenlijk de harde en onzekere wereld van de opera in? Van Kralingen neemt twee jonge talenten mee: sopraan Lilian Farahani en bariton Michael Wilmering. Samen geven ze het antwoord.
- Het Duitse topensemble Spark heeft als doel de klassieke muziek in een nieuw jasje te steken. Spark heeft een flitsende live-act en speelt muziek uit uiteenlopende stijlperiodes, onder één gelijke noemer: alles swingt. We horen muziek van Zoltán Kodály.
- De jonge bassist James Oesi kiest ervoor om niet in een orkest te spelen, maar een solocarrière op te bouwen. Hij legt uit waarom en speelt Bach en Glière.
- Folke Nauta was ooit het grootste pianotalent van Nederland, maar nu is hij heel gelukkig als pianodocent in het Gooi. Niet elk carrière-pad gaat over rozen. Hij speelt muziek gecomponeerd voor de linkerhand.
- Mezzosopraan Cora Burggraaf zingt het lied Träume van Richard Wagner samen met het Ruysdael Kwartet. Prachtig, ook als je niet van Wagner houdt.
- Ons baken achter de piano Mike Boddé laat samen met saxofonist Toon Roos horen hoe goed je kan improviseren met klassieke muziek.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 6 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!