Uitzending
Pauw - 9-4-2015

9-4-2015

Pauw

1849 x bekeken | 0 reacties
6
Dementerende ouderen in Spijkenisse worden sinds kort geholpen door PvdA-leider Diederik Samsom. Terwijl coalitiepartner VVD zich profileerde met het dichtgooien van Europese grenzen, loopt Samsom eens per week stage in de thuiszorg. Hij ziet er verplegers rennen met waslijsten aan gegevens. De marktwerking in de zorg noemt hij pervers en funest. Vanavond in Pauw schuiven Diederik Samsom en wijkverpleegkundige Violieke van Eijk aan. Wat moet er veranderen in de zorg ťn wat gaat Diederik Samsom eraan doen?

Staatssecretaris Martin van Rijn gaat in navolging van de Franse regering onderzoeken of er een verbod kan komen op zogenaamde 'Pro-ana'-sites. Over het nut en de haalbaarheid van zoín verbod, en andere maatregelen tegen de ziekte anorexia nervosa, spreekt Pauw vanavond met ex-anorexiapatiŽnten Sofie Loots en Natascha van Weezel, SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen en Eric van Furth, de directeur Centrum Eetstoornissen Ursula.

Minister Dijsselbloem heeft overwogen de top van ABN Amro weg te sturen toen zij niet van de salarisverhoging wilde afzien. Uiteindelijk deed de minister dit niet, omdat de eventuele verhoging niet in strijd is met eerdere afspraken. De Kamer was kritisch over de rol van de minister. Volgens PVV-Kamerlid Teun van Dijck had Dijsselbloem beter naar de toneelschool kunnen gaan. Vanavond is hij samen met politiek commentator Ferry Mingelen en financieel journalist Eric Smit te gast.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 9 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!