Uitzending
Pauw - 16-4-2015

16-4-2015

Pauw

1710 x bekeken | 0 reacties
5
De werkloosheid in Nederland is dit jaar gedaald, maar dat geldt niet voor vijftigplussers. Als ze eenmaal hun baan verliezen komen ze moeilijk nog aan het werk. Pauw gaat daar wat aan doen en volgt de komende maand een groep werkzoekende vijftigplussers. Vanavond stellen we ze aan u voor. Gaat het ze lukken om werk te vinden?

Fans hebben er zeven jaar lang op moeten wachten, maar zaterdag kan PSV eindelijk weer kampioen worden. Nu de club uit Eindhoven tien punten meer heeft dan nummer twee Ajax, lijkt niets een kampioenschap nog in de weg te staan. Als PSV zaterdag punten weet te behalen tegen SC Heerenveen, worden de spelers zondag gehuldigd. In Pauw vieren we alvast feest met de fanatieke PSV-supporters Art Rooijakkers, Tijs van den Brink en Geert-Jan Knoops.

Het filmpje waarop de 19-jarige vakkenvuller Soufian Afkir gisteren een statement maakte tegen Ahold-baas Dick Boer werd een ware hit op internet. Soufian wilde duidelijk maken dat jongeren die ouder zijn dan 18 jaar een volwassenloon moeten krijgen. Nu moet hij het nog doen met 5.96 euro per uur. Tijdens de vergadering maakte hij een vergelijking tussen de 1600 euro per uur die Boer verdient en zijn eigen loon. “Om uw loon van een jaar te evenaren, moet ik 299 jaar fulltime werken”, vertelde hij aan de Ahold-baas. Vanavond in Pauw bespreken we onderbetaling van jongeren en schuift Soufian aan.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 16 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!