Uitzending
Pauw - 8-4-2015

8-4-2015

Pauw

1925 x bekeken | 0 reacties
6
Kijkers hebben in totaal 25.000 euro opgehaald voor vrachtwagenchauffeur Jan Selie. Afgelopen vrijdag vertelde hij in Pauw dat hij jaren geleden betrokken was geraakt bij een dodelijk verkeersongeval. Een suicidale motorrijder was daarbij omgekomen. Door het ongeval - en het lage bedrag dat de verzekering uitkeerde - heeft Selie nog steeds een schuld waardoor ook zijn bedrijf failliet dreigde te gaan. Na het gesprek in Pauw en de uitzending van de NCRV-documentaire In één klap van Frans Bromet, waarin Jan één van de hoofdpersonen is, werd een actie opgezet. Binnen 24 uur kwam 25.000 euro binnen. Vanavond zijn Jan en Bea Selie en Johan Bruining, die de actie opzette, te gast.

Het ontwerpakkoord over het nucleaire programma van Iran zou wel eens een “historische fout” kunnen zijn. Het versterkt het agressief anti-Westerse regime in Teheran, zorgt voor instabiliteit in het Midden-Oosten en geeft Iran alsnog de ruimte om een atoombom te ontwikkelen, schrijft VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vandaag in een opiniestuk voor NRC. Vanavond is te gast in Pauw en spreekt hij over het buitenlandbeleid en over hoe de partij ervoor staat.

Elk moment kan Hillary Clinton zich kandideren voor het presidentschap van Amerika. Het land kijkt uit naar het moment, waarvan eigenlijk iedereen weet dat het gaat komen. Het zal de tweede keer zijn dat ze voor het presidentschap gaat, maar dit keer zal de campagne er anders uitzien. Verwacht geen uitzinnige massa´s maar intieme bijeenkomsten, zegt de Amerikaanse pers. Wat kunnen we nog meer verwachten? Pauw spreekt erover met Tom Kleijn die haar als laatste Nederlander interviewde, Amerika-kenner Sofie van den Enk & Kirsten Verdel, die meewerkte aan de campagne van Barack Obama.

Pieter van Vollenhoven wil dat reizigers ingrijpen als ze in de trein getuige zijn van geweld. Ook zouden conducteurs moeten leren hoe ze de hulp van passagiers kunnen inroepen. Afgelopen weekend werd er in Abcoude opnieuw een conducteur mishandeld. Treinconducteurs in Rotterdam legden daarom vandaag de hele dag het werk neer en reizigers werden niet gecontroleerd. Wat moeten we doen tegen het geweld in de trein? In Pauw een discussie met Gerard Spong, Erik de Zwart, Piet Fortuin (CNV) en ervaringsdeskundige Hein van Meeteren.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 8 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie