Uitzending
Pauw - 7-9-2017

7-9-2017

Pauw

1364 x bekeken | 0 reacties
5
Thijs Zeeman
Op 13 september doet het Belgische gerechtshof uitspraak in de zaak van oud-tv-presentator Frank Masmeijer. Masmeijer wordt beschuldigd van deelname aan grootschalige cocaÔnehandel. 460 kilo coke is in bananendozen verscheept richting de haven van Antwerpen. Tegen Masmeijer wordt een gevangenisstraf van zeven jaar cel en een boete van 24.000 euro geŽist. Journalist Thijs Zeeman volgde de oud-presentator een jaar op de voet en probeert de waarheid boven tafel te krijgen in de tweedelige documentaire De zaak Frank Masmeijer. Daarin botsten Masmeijer en Zeeman regelmatig. Vanavond vertelt Thijs Zeeman bij ons hoe hij dit afgelopen jaar heeft ervaren en deelt hij zijn visie op de zaak.

Waldemar Torenstra en Martijn Fischer
Waldemar Torenstra en Martijn Fischer trotseren in het nieuwe tv-programma Risky Rivers de Bosnische rivier de Una. De acteurs kennen elkaar goed en werken samen op de set van de serie Vechtershart. Tijdens hun wildwatertocht stuiten de mannen onder meer op een waterval van liefst 20 meter hoog.

Reinier van den Berg
We praten verder over Irma, de monsterlijke orkaan die het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk teistert. We horen de laatste berichten vanaf Sint-Maarten van Ruud Nijbroek en van Dick Drayer, NOS-correspondent op de Caribische eilanden. Te gast aan tafel is meteoroloog Reinier van den Berg, die alles afweet van orkaan Irma ťn van orkaan Jose, die een potentiŽle nieuwe bedreiging vormt voor de Bovenwindse eilanden. Daarnaast schuift ook Suzanne Koelega aan. Zij heeft 14 jaar lang op Sint-Maarten gewoond en kent het eiland door en door. Ze maakte daar van dichtbij mee hoe orkaan Luis in 1995 Sint-Maarten in zijn greep had.

In deze uitzending van Pauw waren Martijn Fischer, Reinier van den Berg, Thijs Zeeman en Waldemar Torenstra te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 7 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie