Uitzending
Pauw - 6-9-2017

6-9-2017

Pauw

1698 x bekeken | 0 reacties
6
Ronald Snijders en Niels van der Laan
Op donderdag 14 september brengt komiek en ambassadeur Ronald Snijders samen met zijn collega's Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke de benefietvoorstelling Het Lachspierbal in Carré te Amsterdam. Het doel van deze avond is geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. Het Lachspierbal is een initiatief van de Stichting FSHD en Ronald Snijders. We praten vanavond met Ronald en Niels over de magie van de lach, trauma’s voor cabaretiers en hun samenwerking.

Leo Blokhuis
Het is dit jaar exact vijfhonderd jaar geleden dat de Reformatie begon, het begin van de protestantse kerk. De drijvende krachten achter wat begon als een protest tegen de katholieke kerk, waren destijds Luther en Calvijn. Over de invloed van hun denkbeelden op Nederland, Nederlandse kunstenaars en Nederlands concertpubliek, maakte Leo Blokhuis de serie Achter de dijken. Leo, zoon van een hervormde predikant, schuift vanavond aan over zijn serie, en hoezeer het calvinisme hemzelf heeft gevormd.

Reinier van den Berg
De verwoesting op Sint Maarten is immens. We praten met bewoners, familieleden, hulpverleners en weerman Reinier van den Berg, die ons bijpraat over orkaan Irma. Ook bellen we live tijdens de uitzending met demissionair minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk en met Ruud Nijbroek, die op Sint Maarten woont.

In deze uitzending van Pauw waren Leo Blokhuis, Niels van der Laan, Reinier van den Berg en Ronald Snijders te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 6 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Jeroen Pauw keert vanavond weer terug op NPO 1 met zijn talkshow. Het zijn spannende tijden voor de talkshowhost, want door het aanstaande vertrek van Eva Jinek naar RTL4 ontstaat er een groot gat op de late avond van…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten