Uitzending
Pauw - 4-11-2019

4-11-2019

Pauw

2400 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het om man te zijn in een land dat de oorlog heeft verloren? Hoe is het om man te zijn in een land waar seks niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen taboe is? Deze vragen beantwoordt Margriet van der Linden in haar nieuwe documentaireserie 'How to be a man'. Margriet is naar onder andere Egypte, Mexico, Zwitserland en de Verenigde Staten afgereisd om deze vragen te beantwoorden. Margriet vertelt over de vijfdelige serie en haar bevindingen.

Hij was de beste linksbuiten die Nederland ooit heeft gehad en stond bekend om zijn onnavolgbare acties. Toch bleef Piet Keizer liever in de schaduw van zijn leerling Johan Cruijff. Keizer hield niet van alle aandacht, maar toch verschijnt er morgen, twee jaar na zijn overlijden, een boek: Keizer. We bespreken de mysterieuze voetballer met zijn oud-teamgenoten: Jan Mulder en Willem van Hanegem.

De partydrug MDMA (het belangrijkste bestandsdeel van XTC) krijgt voor het eerst in Nederland een geneeskundige toepassing. Acht oorlogsveteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) worden er binnenkort mee behandeld als onderdeel van internationaal onderzoek. Professor Eric Vermetten, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en legerpsychiater, leidt de Nederlandse tak van het onderzoek. Hij denkt met het middel goud in handen te hebben, en stelt dat mensen onder invloed van MDMA beter over een trauma kunnen praten. Hij schuift vanavond aan met oorlogsveteranen Robert van der Holst en Antoine Herwijnen. Beide veteranen hebben PTSS, maar worden niet behandeld met MDMA. Zij vertellen hoe het is om te leven met een stressstoornis na uitzending naar oorlogsgebied.

De lerarenstaking van aanstaande woensdag gaat door. De leraren waren boos, maar na het akkoord voor 460 miljoen euro dat Minister Slob sloot met de vakbonden, zijn ze woedend. Leraren Jan van de Ven, oprichter van PO in Actie, Naomi Smits, juf en columniste voor Trouw, en Ton van Haperen, docent en auteur van 'Het bezwaar van de leraren', vertellen vanavond waarom.

In deze uitzending van Pauw waren Jan Mulder, Margriet van der Linden, Ton van Haperen en Willem van Hanegem te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 4 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie