Uitzending
Pauw - 30-10-2019

30-10-2019

Pauw

885 x bekeken | 0 reacties
6
Nadat het vorig jaar een groot succes was presenteert NPO Radio 1 voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio. De schrijver van het dictee, dat aanstaande zaterdag live wordt uitgezonden vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen, is taalkundige Wim DaniŽls. Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet leest dit jaar het dictee voor. Zij is te gast.

Wouter Koolmees heeft een dagje meegelopen in het vuilverwerkingsbedrijf waar Carlos Pinto e Neto werkt. De vuilnisman wil de minister van Sociale Zaken laten zien dat zijn baan te zwaar is om tot 67 jaar en drie maanden door te werken. In het regeerakkoord van afgelopen zomer wordt geen onderscheid gemaakt voor zwaardere beroepen, maar Pinto e Neto vindt dat wel nodig. Vanavond aan tafel vertellen ze over hun ervaringen.

Rapper Dopebwoy scoort hit na hit, en met 'Cartier' zelfs de meest gestreamde Nederlandse hit ooit. Jordan Jacott, zoals Dopebwoy eigenlijk heet, heeft meer dan dertig gouden platen, internationaal succes, en een album dat maandenlang op 1 stond in de album top honderd, maar wie is de man achter het succes?

Na de klimaatstakers en de boeren demonstreerde vandaag de bouwsector in Den Haag. Het Malieveld stond vanmiddag vol met bouwvakkers die protesteerden tegen de stikstof- en PFAS-regels van de overheid, die ervoor zorgen dat honderden bouwprojecten stilliggen. Hoe kan de impasse worden doorbroken? Te gast zijn: Politiek commentator Joost Vullings van EenVandaag, VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en een aantal demonstranten uit de bouwsector.

In deze uitzending van Pauw waren Gerdi Verbeet, Hans de Boer, Joost Vullings en Wouter Koolmees te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 30 oktober door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie