Uitzending
Pauw - 24-10-2019

24-10-2019

Pauw

1443 x bekeken | 0 reacties
6
Evi Hanssen deed zich voor als 14-jarige op internet en schrok hoe ze in no-time benaderd werd voor webcamseks en het delen van pikante foto's. Ze maakte er de serie 'Help, mijn borsten staan online' over. Ze vertelt erover.

Op het nieuwe album van Frans Bauer, dat vorige week verscheen en meteen het bestverkochte album van het weekend werd, staat één wel heel bijzonder liedje: 'Woonwagen Mama'. Een ode aan zijn jeugd in een woonwagenkamp, maar misschien nog wel meer aan zijn moeder. Frans vertelt over de hechte band die hij met zijn moeder heeft.

Journalist Pete Wu is een banaan. Althans, zou noemt zijn moeder hem en zijn generatiegenoten liefkozend: geel van buiten en wit van binnen. Pete staat midden in de Nederlandse samenleving, maar toch wordt hij als Chinese Nederlander ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn. We gaan in gesprek met Pete en 'mede-bananen' Lily Tjon, Lia Lu, Renjie Luo en Jonah Bron, die net als hij soms worstelen met hun Chinese Nederlanderschap. We praten met hen over de generatieclash tussen hen en hun migrantenouders, die veelal Chinese restaurants en snackbars openden toen ze naar Nederland kwamen. Zo krijgen we een inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu.

In deze uitzending van Pauw waren Evi Hanssen en Frans Bauer te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 24 oktober door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Jeroen Pauw keert vanavond weer terug op NPO 1 met zijn talkshow. Het zijn spannende tijden voor de talkshowhost, want door het aanstaande vertrek van Eva Jinek naar RTL4 ontstaat er een groot gat op de late avond van…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten